23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMonica Rosu, regina sariturilor

Monica Rosu, regina sariturilor

Gimnastica feminina a adus Romaniei inca o medalie de aur. In finala pe aparate, la sarituri, Monica Rosu s-a dovedit de departe cea mai buna, adjudecindu-si aurul olimpic, cu o medie de 9,656. Daca la prima saritura gimnasta romanca a ezitat putin, fiind notata cu 9.575, cea de-a doua incercare a fost aproape de perfectiune, primind 9.737, nota care i-a adus titlul de regina a probei.

Monica a fost urmata in clasament de americanca Annia Hatch, cu 9,481, si de rusoaica Ana Pavlova – 9,475.

Tinteste titlul mondial

„Asteptam de mult aceasta medalie. Stiam ca voi cistiga, imediat dupa ce am facut a doua saritura, cea care mi-a adus medalia de aur. Sper sa-mi perfectionez tehnica si sa cistig un nou titlu la anul, pe cel mondial“, a afirmat la final micuta campioana.

La rindul sau, Octavian Belu, antrenorul lotului feminin olimpic, a precizat: „O noua medalie pentru gimnastica romaneasca, pe care Monica a meritat-o, pentru ca a avut executiile cele mai grele si cele mai corecte. Sper sa-si doreasca sa domine si in continuare aparatul si sa-si perfectioneze exercitiile“. „Sint bucuros, pentru ca la Sydney n-am luat aur pe aparate. Sper ca luni (ieri- n.r.) sa repetam performanta de la sarituri la birna si la sol“, a incheiat Belu.

Este specialista probei

Monica Rosu este specialista echipei Romaniei la sarituri, ea obtinind titlul european la Amsterdam si clasindu-se pe locul patru la acelasi aparat, in 2003, la Campionatele Mondiale de la Anaheim (SUA). Palmaresul sau mai cuprinde trei clasari pe podium la Campionatele Europene ale juniorilor, in 2002, la Patras (Grecia): locul doi pe echipe, trei la sol si trei la sarituri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS