22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraioveanca Nuta Olaru a ocupat locul 13

Craioveanca Nuta Olaru a ocupat locul 13

Proba olimpica feminina de maraton ar fi putut aduce Romaniei inca o medalie, insa favorita la podium, gorjeanca Lidia Simon, a fost nevoita sa abandoneze. Pe o temperatura de 40 de grade, Lidia nu a rezistat decit 10 km, alergati in 35 de minute, abandonind cind se afla pe locul 27 din 82 de atlete prezente la start. Celelalte doua sportive romance, craioveanca Nuta Olaru si gorjeanca Constantina Dita-Tomescu, au terminat cursa de 42,195 km pe locul 13, respectiv 20. Maratonul a fost cistigat de japoneza Mizuki Noguchi, cronometrata cu timpul de doua ore, 26 minute si 20 de secunde, argintul fiind obtinut de kenyanca Catherine Ndereba, iar bronzul de americanca Deena Kastor.

Atleta de la CSM Craiova, Nuta Olaru, a fost cronometrata in doua ore, 34 de minute si 45 de secunde, in timp ce sportiva clubului Pandurii Tirgu Jiu a sosit in doua ore, 37 de minute si 31 de secunde.

Si detinatoarea recordului mondial, britanica Paula Radcliffe, una dintre marile favorite ale probei, a abandonat la kilometrul 36.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS