9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCojan a pierdut finala veteranilor

Cojan a pierdut finala veteranilor

Baza sportiva TC Olimp din Craiova a gazduit, la finele saptaminii trecute, a treia editie a Cupei Baniei, turneu de tenis rezervat veteranilor, in care patru olteni au ajuns in finala, la categoriile lor de virsta. La +35 de ani s-a impus craioveanul Bogdan Cirstea, care a trecut de Dumitru Grigore (Braila), cu 6-3, 6-0. Finala la 50 de ani a fost adjudecata de bucuresteanul Constantin Antonache, 3-6, 6-2, 6-1, cu Ion Sighioca (Severin), in timp ce, la 60 de ani, Titus Mihalache (Bucuresti) l-a depasit cu 6-0, 6-3 pe craioveanul Nicolae Stoica.

Cea mai asteptata finala a fost cea de la 45 de ani, unde favoritul competitiei, Ilie Cojan, numarul unu in clasamentul national, a dat piept cu eternul sau rival Dan Comanescu (Cimpina). Dupa trei victorii lejere in tururile inaugurale, in ultimul act al competitie craioveanul s-a accidentat destul de serios la spate, in setul doi, pe care l-a si cistigat, chinuindu-se apoi sa duca la capat si setul urmator, pentru a nu abandona. Comanescu a profitat si a cistigat in final cu 6-0, 3-6, 6-3, Cojan suferind astfel prima infringere din acest an.

„Nu-mi pare rau. In sport, trebuie sa stii sa mai si pierzi. Dupa ce m-am accidentat, am tras tare pentru a nu abandona. Imi pare rau ca nu o sa pot sa-mi iau revansa saptamina aceasta, la Campionatul National de la Cimpina“, a spus Ilie Cojan, organizatorul acestei competitii dotate cu premii in bani in valoare de 20 de milioane de lei.

La dublu, cuplul Siminel / Dogioiu s-a impus in fata perechii Badulescu / Comanescu, in trei seturi: 6-3, 4-6, 6-3.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS