16.2 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăSportGuso este noul capitan al Universitatii

Guso este noul capitan al Universitatii

• „Adnan este mai oltean decit multi fotbalisti din lot“, a spus „Puriul“ • „Daca va avea liniste, echipa isi va reveni“, sustine tehnicianul alb-albastrilor

Inceputul nu prea stralucit de campionat, dar mai ales evolutia penibila din partida cu Sportul nu aveau cum sa nu lase urmari in rindul formatiei alb-albastre. Dupa ce jucatorilor le-au fost blocate orice plati, inainte de antrenamentul de ieri-dimineata, Mircea Rednic a venit cu completarile de rigoare.

Tehnicianul Universitatii a schimbat capitanul echipei, banderola purtata de la inceputul campionatului de Mihaita Plesan (ales capitan de catre echipa, prin vot secret) fiind atribuita portarului bosniac Adnan Guso, „care a dovedit ca este cel mai bun jucator al echipei, cel mai constant si mai oltean decit multi fotbalisti din lot“. Pe linga faptul ca s-a aratat suparat de afirmatiile facute dupa meciul din Regie de catre internationalul oltean la adresa colegilor lui, „Puriul“ a tinut sa faca o precizare: „Sa nu se inteleaga ca Plesan ar fi vinovat pentru situatia echipei, dar sper ca jocul sau sa redevina asa cum a fost odata. Nu era el cel mai in masura sa vorbeasca despre evolutia colegilor sai. Oricum, eu cred ca decizia luata astazi (ieri – n.r.) il avantajeaza. Nu cred ca banderola de capitan era pentru el o prioritate si astept acum de la el evolutiile care l-au impus la nationala.“

In cazul in care Guso va fi indisponibil sau va fi inlocuit, banderola va fi preluata de mijlocasul Zeno Bundea, desemnat al doilea capitan al alb-albastrilor. El a mai purtat insemnul de capitan al Stiintei in amicalul cu Steaua, atunci Papura refuzind sa ia banderola oferita de Plesan, in momentul in care acesta a fost schimbat.

„Puriul“ vrea liniste

Dupa sedinta de pregatire de ieri-dimineata, principalul craiovenilor a tinut sa dezminta toate zvonurile aparute in ultimul timp privind un complot impotriva sa pentru indepartarea de la conducerea tehnica a echipei. „Vreau sa se inceteze cu asemenea speculatii. Tot ceea ce imi doresc este sa fie liniste, pentru ca echipa isi va reveni. Poate pentru unii jucatori aceasta perioada de pregatire, de catonamente a fost prea dura si s-au resimtit in plan fizic“, a spus Mircea Rednic, care nu i-a retinut in lotul pentru amicalul de astazi, cu Pandurii, pe Papura, Gane si Bundea, menajati in vederea urmatorului meci de campionat.

La antrenamentul de ieri, desfasurat pe stadionul „Tineretului“, au lipsit Buhus si Moti, primul fiind invoit (el urma sa soseasca dupa-amiaza si sa se antreneze separat), celalalt fiind convocat la lotul national de tineret, in vederea confruntarii de marti, cu Finlanda, din preliminariile Campionatului European.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS