13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNuta Olaru si Alina Cucerzan, singurele certitudini ale Craiovei

Nuta Olaru si Alina Cucerzan, singurele certitudini ale Craiovei

Comitetul Executiv al COR a stabilit, in sedinta din 8 iulie, sportivii care vor face parte din echipa olimpica a Romaniei la cea de-a 28-a editie a Jocurilor Olimpice de la Atena. Printre cele 24 de atlete nominalizate de forul olimpic se afla si oltencele Lidia Simon (legitimata la Dinamo), Constantina Tomescu Dita (Pandurii Tirgu Jiu), Nuta Olaru (CSM Craiova), Alina Cucerzan (CSM Craiova-Dinamo) si Liliana Barbulescu Popescu (CSM Craiova). In privinta ultimei, Liliana Barbulescu, secretarul general al Federatiei Romane de Atletism, Nicolae Marasescu, a precizat: „Ea ar putea merge la Olimpiada de la Atena doar daca la campionatele nationale de saptamina viitoare va indeplini baremul impus de federatia internationala. Altfel, ramine acasa“.

Claudia Iovan – Stef se considera nedreptatita

In privinta atletei Claudia Iovan-Stef, de la CSM Craiova, aceasta figureaza pe lista neagra intocmita de COR, respectiv a sportivilor care nu vor mai putea participa vreodata la Jocurile Olimpice deoarece a fost gasita dopata in 2000. Ea este pe lista care ii mai cuprinde pe Mihaela Melinte, Ana Maria Termure, Marian Simion si craioveanul Sorin Tanasie. Aceasta interdictie este adoptata de forul nostru intern, la propunerea lui Ion Tiriac.

Despre situatia atletei din Banie, Nicolae Marasescu a spus: „Deocamdata, Claudia Iovan nu este in echipa Romaniei. Ar putea merge la Atena doar daca CIO va schimba decizia in privinta celor gasiti dopati. Pe 7 august este programata sedinta CIO. Ramine deci sa asteptam decizia forului international“.

Atleta Claudia Iovan-Stef a declarat: „As avea multe de comentat, deoarece consider ca mi

s-a facut o mare nedreptate. M-am resemnat, nu-mi fac mari sperante in privinta sedintei CIO din 7 august. As fi fost indreptatita sa merg la Atena, mi-am indeplinit baremul de participare, as fi fost chiar prima atleta, la proba mea, calificata pentru Olimpiada, dar forul intern se cramponeaza de cazul meu de dopaj din 2000. Am spus-o atunci, repet si acum, a fost o eroare. Asta e! Oricum, mi-am efectuat perioada de suspendare. Sint in forma, cred ca la Olimpiada as putea obtine un rezultat bun, dar nu mai depinde de mine.“

Federatia Romana de Atletism a primit un raspuns de la forul mondial, IAAF. Conform faxului transmis, IAAF precizeaza ca Federatia Internationala nu are nici o jurisdictie asupra COR, iar atleta Claudia Iovan-Stef, ca si Mihaela Melinte si Mirela Termure au voie sa concureze in competitii atletice, deoarece fiecare si-a ispasit perioada de suspendare.

Din Craiova, la Olimpiada de la Atena mai participa spadasina Ana Maria Brinza (legitimata la Steaua) si antrenorul emerit Dan Podeanu (LPS Craiova, antrenor federal). De asemenea, merge la Atena si spadasinul Alexandru Nyisztor (Satu Mare), care pe parcursul mai multor ani, ca junior,

s-a pregatit la Centrul Olimpic de Spada din Banie.

Asadar, din Craiova, doar doua sportive sint, in prezent, cu biletele de avion spre Atena in buzunar: Nuta Olaru (CSM) si Alina Cucerzan (CSM-Dinamo).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS