16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDuelul campionilor

Duelul campionilor

„Mosul“ lupta pentru centura de campion mondial la categoria usoara, versiunea WBC, intr-un meci cu multi pumni si singe

Leonard „Dorin“ Doroftei, cel mai celebru pugilist roman, se afla in fata celui mai important meci al carierei sale de boxer profesionist. Duminica dimineata (ora 5.00, ora Romaniei, in direct pe TVR 1), la Atlantic City, intr-o lupta contind pentru titlul mondial la categoria usoara, din cadrul versiunii WBC, „Mosul“ se va afla fata in fata cu canadianul Arturo Gatti, detinatorul centurii de campion.

In stilul sau caracteristic, Doroftei a spus ca va da totul pentru victorie, chiar daca Arturo este un boxer mai puternic. „Sint mai rapid decit el, dar Gatti este mai puternic ca mine. Trebuie sa fiu pregatit si inteligent. Va fi o batalie, cu siguranta, insa una inteligenta, nu prosteasca. Va fi insa o lupta apriga, iar eu sint pregatit pentru orice“, a precizat Dorin.

Se anunta o confruntare spectaculosa, cu multi pumni si singe, cei doi fiind cunoscuti drept doi „gladiatori“, care se lupta pina la ultima suflare. Romanul, neinvins la profesionism (22 de victorii si un meci egal), este caracterizat ca un „buldog, tenace si dur, care simte ca lupta pentru onoarea Romaniei“.

Deja biletele pentru meciul celor doi, care va avea loc la Boardwalk Hall (12.000 locuri), au fost vindute cu citeva zile inainte.

Gatti pare sigur de victorie

Desi traieste de 13 ani in New Jersey (SUA), Arturo Gatti este decis sa-si apere titlul si acasa, la Montreal, localitate care a devenit insa si a doua casa pentru Doroftei, dupa ce acesta a primit cetatenia canadiana. Gatti (32 de ani, 37 de victorii, sase infringeri) are incredere in faptul ca va obtine victoria, chiar daca respecta viteza si atacurile feroce de care este capabil adversarul sau. Boxerul canadian a subliniat ca Doroftei nu este de nivelul lui Micky Ward, cu care s-a luptat de trei ori, doua dintre partide fiind considerate, in 2002 si 2003, „disputa anului“. „Acum ma lupt cu altfel de boxer. Ceea ce aduce Dorin in lupta este multa presiune. Dar nu uitati un lucru: sint eu in fata lui si lovesc foarte tare. Mai am de facut multe lucruri marete si am muncit prea mult ca sa-l las pe Dorin sa strice totul. In nici un caz nu voi pierde lupta aceasta. Sint un leu, daca sint lovit cu o serie de combinatii, nu pot lasa sa se intimple asta fara urmari pentru celalalt“, a afirmat Gatti, care a mentionat totusi ca Doroftei este un adversar periculos, cu o inima mare si o barbie rezistenta.

Trei conditii pentru a-l invinge pe Gatti

Antrenorul lui Leonard Doroftei, Stephan Larouche, a dezvaluit ca, pentru a-l bate pe Arturo Gatti, romanul trebuie sa indeplineasca trei conditii.

„Ai nevoie de trei lucruri pentru a-l invinge pe Gatti: o barbie solida, viteza si inima. Leonard mai degraba ar muri in ring decit sa piarda. Pentru asta, iti trebuie singe rece in inima. Desigur ca Dorin este dispus sa moara in ring. Leonard spune: «Nu ma voi da batut niciodata». Sint doi boxeri cu o mentalitate care a ridicat boxul la cel mai inalt nivel. Asta vor sa vada fanii. Sint doi luptatori extraordinari“, a spus Larouche.

La rindul sau, Lou DiBella, unul dintre promotorii lui Doroftei de la Interbox, a afirmat ca lupta va face deliciul spectatorilor. „Vor varsa singe si vor suferi pentru a-i satisface pe platitori. Asteptati-va la ceva special! Arturo Gatti se bate cu un tip pe care il vede in oglinda. Vorbim despre doi oameni care n-au facut pina acum vreun meci prost. Dorin este cunoscut pentru faptul ca da intr-o runda mai multi pumni decit oricine altcineva, iar Gatti nu este fericit atunci cind nu este in razboi. Dorin nu stie decit sa iasa la lupta si sa dea pumni“, a spus promotorul.

In cadrul galei de duminica dimineata va lupta si Lucian Bute (patru victorii din tot atitea meciuri), care il va intilni pe Tyler Hughes, un pugilist mult mai experimentat cu 17 victorii la activ.

Yvon Michel: „Dorin il va toca marunt“

Managerul firmei Interbox, Yvon Michel, care a lucrat cu ambii boxeri, a precizat ca lupta este deschisa oricarui rezultat. „Daca Gatti va fi in stare sa-l raneasca pe Dorin cit mai devreme, atunci va putea controla disputa. Daca nu-l va rani, nu va putea mentine controlul si, in acest caz, cred ca Dorin il va toca marunt. Multi spun ca romanul este un bataus fara culoare, iar Gatti este format doar din curaj si inima, dar amindoi au calitati numeroase si se pot adapta stilului oricarui adversar“, a subliniat Michel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS