17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Echipele bucurestene trebuie sa se teama de noi“

„Echipele bucurestene trebuie sa se teama de noi“

• Esecul cu Legia a insemnat trezirea la realitate • „Puriul“ a fost
dezamagit de atitudinea lui Papura • Daca vine, Njock va juca la echipa a doua • Filston Mongu ramine, dar nu s-a renuntat nici la Pascovici • Rednic nu a vazut vreodata cei 300.000 de euro promisi de Staicu pentru achizitii

– Care ar fi concluziile turneului din Austria?

– Ma pot declara multumit de perioada de pregatire din Austria, singurul aspect negativ fiind legat de rezultatul meciului cu Legia Varsovia, de fapt a doua repriza a acelei dispute. Am avut parte de terenuri bune pentru antrenamente, chiar daca ploaia ne-a fortat sa mai sarim peste citeva sedinte de pregatire. Am avut ocazia sa vad la lucru toti jucatorii si sa-mi fac o idee asupra posibilitatilor fiecaruia.

– Ce s-a intimplat, totusi, in meciul cu polonezii?

– Eu am declarat ca nu ma intereseaza rezultatele, ci jocul echipei, dar un asemenea scor poate afecta imaginea clubului. M-a deranjat jocul din repriza secunda, mai precis atitudinea jucatorilor. Totusi, imi asum in intregime responsabilitatea pentru acest 1-5. Sa speram ca meciul cu Legia a avut darul de a-i trezi la realitate pe jucatori, pentru ca ei se si vazusera campioni, alergind prin centrul Craiovei cu cupa in mina. Bine ca s-a intimplat intr-un amical, si nu in campionat. De altfel, cu Ferencvaros au avut o alta atitudine fata de joc, iar eu sper ca aceasta sa se vada in continuare.

– Ati solutionat incidentul cu Papura?

– Nu a fost nici un fel de incident. M-a deranjat atitudinea sa din meciul cu Legia. Atunci cind eram „in corzi“, el se gasise sa discute cu un adversar in franceza. Un capitan de echipa trebuie sa aiba un comportament exemplar.

– I-ati retras banderola in urmatorul meci…

– Eu nu numesc capitanul de echipa, asta este treaba jucatorilor. Ei decid pe cine vor capitan. Papura nu trebuie sa uite ca totusi eu i-am dat banderola dupa ce el avusese niste conflicte, in retur, cu Moti, Vigariu si Njock.

– Ati acuzat mereu lipsa unor jucatori de picior sting…

– Intr-adevar, duc lipsa unui fundas central-stinga, post care trebuia sa fie acoperit cu Pascovici. I-am incercat acolo pe Moti, Murgan si Iordache, dar nu sint multumit. La fel s-a intimplat si cu jucatorii de banda stinga, dar acolo am ceva concurenta. Borbely a dat un randament bun, la fel si Filston Mongu. Acesta din urma are 22 de ani, este liber de contract si cit a jucat a dat siguranta defensivei.

– Mai credeti in aducerea lui Pascovici?

– Eu sper sa-l am in echipa, deoarece e un jucator care poate creste mult sub comanda mea. Acum a plecat in Bulgaria cu Farul, dar gindul sau a ramas tot la Craiova.

– Sint reali cei 300.000 de euro promisi de Dinel Staicu?

– Eu n-am vazut niciodata acesti bani. Pina in prezent, am cheltuit doar 35.000 de dolari pe jucatorii care au venit liberi de contact. Daca va fi cazul, sper ca domnul Staicu sa se tina totusi de promisiune.

– Nu v-au trebuit acesti bani pentru transferuri?

– Pe mine m-au multumit jucatorii care au venit liberi de contract si nu pot spune ca am avut nevoie sa consumam acest buget pentru transferuri. Mai asteptam sa vedem daca vom aduce pe cineva.

– De ce nu i-ati dat pentru aducerea lui Pascovici?

– Pai nu puteam sa platim cit cerea Farul, 200.000 de dolari plus 50 la suta din urmatorul transfer, in conditiile in care pretul sau pentru strainatate era mai mic, 125.000 de dolari. Asta si dupa ce a fost in probe la Zimbrul si nu a fost oprit. Cei de la Farul vor regreta ca nu au acceptat sa-l lase sa joace unde vrea.

– Ce aveti de gind cu Njock?

– Am inteles ca ar fi declarat ca l-am dezamagit. Cred ca am fost chiar tolerant, mai ales ca am mai patit-o o data cu el cind eram la Rapid. E normal sa-l trimit la echipa a doua, din moment ce nu cunosc potentialul sau, daca nu a venit la pregatire. Nu pot sa cred ca isi imagineaza ca, atunci cind va veni, va intra in calcule pentru primul „unsprezece“. Nu ne putem baza pe oameni care nu au cuvint.

– Andone si Razvan Lucescu considera Universitatea candidata la titlu, crezind ca este echipa care s-a intarit cel mai mult. Credeti ca, intr-adevar, se tem de Universitatea?

– Este normal sa faca aceste declaratii din moment ce au simtit forta Craiovei pe pielea lor. Pe Rapid i-am batut fara drept de apel, cu Dinamo stie toata lumea in ce conditii am pierdut, iar cu Steaua am facut egal, desi trebuia sa fie victoria noastra la cite ocazii am avut. Eu sper ca achizitiile pe care le-am facut sa-si puna amprenta pe rezultatele echipei in sezonul viitor, adica sa ne fi intarit cu adevarat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS