10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHirsu, cel mai important transfer

Hirsu, cel mai important transfer

Divizionara C Minerul Matasari a revenit din vacanta si a inceput pregatirile pentru noul sezon. Daca doua formatii gorjene din al treilea esalon se confrunta cu greutati financiare, la Matasari lucrurile stau altfel. Presedintele Ion Moraru a gasit intelegere la conducerea Centrului Energetic Turceni, de care apartine echipa, si a reusit sa rezolve problemele administrative ale gruparii si sa achite la zi toate datoriile fata de jucatori, imediat dupa reunire. Elevii lui Constantin Trifu se pregatesc in localitate pina pe 28 iulie, cind vor participa la turneul de la Tirgu Jiu organizat de Pandurii, dupa care vor pleca intr-un cantonament la Baile Herculane, timp de 12 zile.

„Minerii“ s-au despartit de patru jucatori care au evoluat in campionatul precedent, completind lotul cu cinci noi achizitii. Mirel Serbanoiu s-a transferat la Vulturii Lugoj, Ovidiu Aninis a plecat sa munceasca in Spania, Alexandru Pindaru a fost cooptat in lotul divizionarei B Pandurii, in timp de Florin Cune a preferat sa evolueze la Midia Navodari. Au sosit in schimb Marius Manea, care este de fapt o revenire de la Minerul Motru, unde a evoluat in retur, precum si juniorii Marius Lupsoiu, Constantin Tugui si Octavian Trifu. Cel mai important transfer este cel al fostului capitan al „pandurilor“, Dorin Hirsu, care va evolua in urmatorul sezon pentru Minerul Matasari. „Cel mai mare transfer pe care am putut sa-l facem. Hirsu este un jucator valoros, de mare experienta si nu inteleg cum s-au dispensat de el asa usor cei de la Pandurii“, a spus Trifu, evident multumit de achizitia fostului „pandurist“. Acesta a facut rocada cu Pindaru, care s-a remarcat la Matasari in returul campionatului recent incheiat, preferat de Sandoi in lotul pentru viitorul sezon la divizionara B.

Incepind cu editia 2004-2005 a campionatului cluburile cu echipe participante in Divizia C sint obligate sa foloseasca pe toata durata jocului un junior. Aceasta propunere a venit de la directorul sportiv al Minerului Matasari, Stelian Ghimisi, si a fost adoptata in sedinta Adunarii Generale a FRF din 15.03.2004.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS