14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Imi dau demisia de la Universitatea daca nu ne calificam in Cupa UEFA!“

„Imi dau demisia de la Universitatea daca nu ne calificam in Cupa UEFA!“

• Rubenilson n-a semnat inca un contract cu oltenii • Pentru Plesan nu exista oferta conform dorintelor Universitatii • „Puriul“ ii va plati contractul lui Pascovici

– Domnule Rednic, v-ati cristalizat, cit de cit, primii 11 ai Universitatii pentru sezonul acesta?

– Primii 11?! Nu, ci primii 23 cu care abordam sezonul. Pentru mine toti sint primii 11, toti sint titulari, nu fac diferente. Am incercat sa fac un lot omogen, ca sa fie concurenta pentru fiecare post si fiecare, iertati-mi repetitia, sa joace titular.

– Care ar fi cistigurile acestei perioade din Austria? Inteleg ca sinteti multumit de fostul coechipier de la Standard Liege, atacantul Rubenilson…

– Da, dar nu numai de el, ci si de ceilalti, chiar si de cei mai vechi. Vorbesc de felul cum s-au pregatit s.a. Am constatat o mai mare preocupare, o deosebita dorinta de a juca, de a-si cistiga locul in echipa. Este o concurenta mare la Universitatea, iar jucatorii considera asta ca pe un fapt normal, pozitiv.

– O parte a presei pretinde ca s-a si semnat contractul cu Rubenilson. Asa este?

– Doar am batut palma cu el, cum se zice. Este un baiat de caracter, va avea un contract modest. Ruby vrea in primul rind sa joace, se simte foarte bine la Universitatea. Isi doreste sa evolueze sub culorile acestei echipe, dar si pentru mine. Repet, ii place cu noi, a ramas placut surprins de atmosfera, de tot… El a fost destul de nestatornic, a umblat foarte mult, nu-i place sa stea mult timp la o echipa. Si mi-a spus ca-i diferenta mare intre felul cum a fost primit prin alte parti si cum a fost la Universitatea.

– Pe cine mai asteptati in probe?

– In probe? Pe nimeni! L-am asteptat pe Lucian Marinescu… N-am renuntat la Mihalache, dar inca nu a venit. Nu ma mai intereseaza Dascalescu.

– Ce mai stiti de Njock?

– Mai nimic. Din cite am inteles, astazi ar trebui ca el sa-si ia viza, asa a aflat Ovidiu Costesin de la Craiova. Probabil ca va veni la Craiova… Eu sint preocupat acum de jucatorii pe care-i am aici in lot. Oricum, Njock a facut o mare greseala. Indiferent de motive, indiferent daca antrenorul te place sau nu, tu, jucator aflat sub contract, trebuie sa-ti respecti colegii, conducatorii, suporterii. In contrast cu Njock, va ofer cazul lui Pascovici, jucator care si acum isi doreste sa vina la Universitatea, chiar daca Farul l-a suspendat pentru doi ani.

– Iar FRF a ratificat suspendarea ceruta de Farul!

– Ramine de vazut. Eu ma voi tine de promisiune.

– Adica?

– Daca Pascovici va ramine suspendat din cauza Universitatii, adica din cauza mea, atunci eu o sa-i platesc contractul! Dar Pascovici nu s-a antrenat cu Universitatea, el a facut o pregatire separata. Suspendarea lui mi se pare o nedreptate.

– Ca antrenor al Universitatii, ce stiti de plecarea din iarna a lui Plesan, asa cum aproape toata presa a scris zilele acestea?

– Eu, ca antrenor, stiu despre toate miscarile de la Universitatea. Si va declar in cunostinta de cauza ca la ora aceasta nu putem vorbi despre o plecare, din iarna, a lui Plesan. Pina acum, Mihaita nu are nici o oferta de a pleca in conditiile dorite de Universitatea.

– Chiar asa, toate ofertele care s-au vehiculat – Ajax, Tottenham, Roma – sint chiar inventii?

– Pai sa luam, de exemplul, „oferta“ de la Tottenham. N-are cum sa ajunga Plesan acolo, deoarece nu indeplineste conditiile de a juca in campionatul Marii Britanii, sint anumite cerinte legate de meciuri internationale jucate … Repet, nu exista pentru el o oferta care sa intrunesca toate conditiile financiare impuse de Universitatea.

– Daca Universitatea nu se califica in Cupa UEFA, va dati demisia?

– Mi se pare normal… Am venit la Craiova sa fac performanta. Si Universitatea trebuie sa faca in acest sezon performanta!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS