24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSport„Schumi“ nu s-a plictisit de victorii

„Schumi“ nu s-a plictisit de victorii

Nici Marele Premiu al Marii Britanii, a 11-a etapa a Campionatului Mondial, disputat duminica, pe circuitul de la Silverstone, nu a adus ceva nou in Formula 1, victoria revenind tot germanului Michael Schumacher. Desi a plecat al patrulea de pe grila de start, dupa Raikkonen, Barrichello si Button, pilotul echipei Ferrari a demonstrat ca nu s-a plictisit de victorii si si-a adjudecat si aceasta etapa.

Schumacher a terminat cursa dupa o ora, 24 de minute, 42 de secunde si 700 de miimi, avind o viteza medie de 218,403 km/h, el fiind urmat de finlandezul Kimi Raikkonen (McLaren-Mercedes), la doua secunde si 130 de miimi, si de coechipierul sau de la Ferrari, brazilianul Rubens Barrichello, la trei secunde si 114 miimi. Urmatorii sositi, Jenson Button (BAR-Honda), Juan Pablo Montoya (Williams-BMW), Giancarlo Fisichella (Sauber-Petronas), David Coulthard (McLaren-Mercedes), Mark Webber (Jaguar-Cosworth), Felipe Massa (Sauber-Petronas), Fernando Alonso (Renault), Takuma Sato (BAR-Honda), Marc Gene (Williams-BMW), au avut un handicap de zece pina la 34 de secunde.

La un tur in urma germanului au ajuns brazilianul Cristiano Da Matta (Toyota), austriacul Christian Klien (Jaguar-Cosworth) si germanul Nick Heidfeld (Jordan-Ford), in timp ce italianul Gianmaria Bruni (Minardi-Cosworth) a ramas cu patru tururi in spate. Un alt pilot italian, Jarno Trulli (Renault), a fost victima unui accident violent, in turul 40, insa a scapat nevatamat, dupa ce monopostul sau s-a izbit de marginile circuitului si s-a rostogolit de citeva ori.

Ferrari si Schumacher nu au adversar

In clasamentul pilotilor, Michael Schumacher nu are adversar, acumulind pina acum 100 de puncte, dupa ce a cistigat zece din cele 11 etape ale Campionatului Mondial de Formula 1. Germanul este urmat de coechipierul sau de la Ferrari, Rubens Barrichello, cu 74 de pucte, fapt care face ca scuderia italiana sa domine acest sezon de F1. Pe urmatoarele locuri in ierarhia pilotilor se afla Jenson Button – 53 p, Jarno Trulli – 46 p, Fernando Alonso – 33 p, Juan Pablo Montoya – 29 p, Kimi Raikkonen – 18 p,Takuma Sato – 14 p, David Coulthard – 14 p, Giancarlo Fisichella – 13 p, Ralf Schumacher – 12 p. s.a.

In clasamentul constructorilor, liderul incontestabil Ferrari (174 puncte) este urmat de echipele Renault (79 p), BAR-Honda (67 p), Williams-BMW (41 p), McLaren-Mercedes (32 p), Sauber-Petronas (18 p), Toyota (8 p), Jordan-Ford (5 p), Jaguar-Cosworth (4 p) si Minardi-Cosworth (1 p).

Cauzele abandonurilor

In timpul Marelui Premiu al Marii Britanii, pe circuitul de la Silverstone s-au inregistrat patru abandonuri, din diverse motive. Francezul Olivier Panis (Toyota) nu a terminat cursa din cauza declansarii neprogramate a extinctorului in turul 17, italianul Giorgio Pantano (Jordan-Ford) pentru un tete-a-queue in turul 48, in timp ce ungurul Zsolt Baumgartner (Minardi-Cosworth) a iesit de pe pista in turul 30. La acestea se adauga si accidentul din turul 40 al italianului Jarno Trulli.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS