5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Craciunescu este fanariot“

„Craciunescu este fanariot“

Comisia Judeteana de Arbitri Gorj, prin presedintele Mihai Prunariu, a remis un protest impotriva masurilor abuzive luate recent de Comisia Centrala a Arbitrilor condusa de Ion Craciunescu. Principala masura contestata este excluderea fara motiv din lotul divizionar „C“ a arbitrilor cu o vechime de 8 ani, decizie care este nestatutara si care incalca regulamentele CCA, FRF precum si pe cele internationale. „Aceasta masura este discriminatorie in ceea ce priveste vechimea intr-o activitate“, se specifica in protestul semnat de presedintele CJA Gorj. Prunariu, care este si arbitru divizionar C, a comentat ironic efectele acestei masuri asupra sa: „Probabil ca eu o sa scap, deoarece am 11 ani vechime, si nu opt. Poate sa ma radieze din arbitraj. Numai sa nu ma dea afara din tara“.

Comisia de Arbitri Gorj contesta, de asemenea, faptul ca, in permanenta, presedintele CCA Ion Craciunescu isi aroga dreptul de a promova si de a retrograda arbitri fara a respecta nici o regula. „Aceste ultime decizii tin de o epoca trecuta (exemplu perioada fanariota), care incalca orice regula de democratie, obiectivitate sau legalitate. Nimeni, indiferent cine a fost sau este, nu poate sa confunde o structura sportiva nationala cu mosia sa, iar pe membrii acesteia cu supusii asupra carora are orice drept“, se spune in comunicat. CCA tocmai a promovat in lotul divizionar C, la exceptional, o arbitra din Gorj, Mihaela Popescu Blindu care nu avea categoria I si nu a arbitrat nici un meci in campionatul judetean sau la Onoare, avind experienta doar de un an in arbitraj. O alta masura contestata de arbitrii divizionari prin vocea lui Mihai Prunariu este majorarea baremului pentru Testul Cooper la 3.000 m pentru arbitri din lotul C, in timp ce arbitrii din lotul divizionar A trebuie sa alerge 2.900 m in 12 minute. „Noi sintem mai catolici decit Papa. In toata Europa este 2.700 de metri si noi facem 3.000 de metri. Probabil ca o sa arbitram cu copii in fasa, ca dupa opt ani ii da afara“.

Prunariu face apel catre membrii CCA si catre presedintii CJA-urilor sa ia pozitie fata de aceste decizii pe care le considera nelegale. Acesta va protesta si la Federatia Romana de Fotbal, la Curtea Constitutionala a Romaniei precum si la Curtea Europeana a Drepturilor Omului impotriva „acestor masuri anticonstitutionale, nedemocratice si discriminatorii luate de CCA“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS