16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSport„Militarii“ au intrat pe mina lui Gusatu

„Militarii“ au intrat pe mina lui Gusatu

De ieri-dimineata, cea mai buna divizionara C craioveana (tinind cont de rezultatele obtinute sezonul trecut), Armata Craiova, si-a reluat pregatirile pentru noul campionat, care va debuta pe 3 septembrie. „Militarii“ vor aborda sezonul cu o noua conducere tehnica, Mugurel Gusatu fiind numit antrenor principal, el urmind sa fie secondat de Marian Turcila, ambii atacanti pastrindu-si insa si calitatea de jucatori. „Turcila va fi antrenorul din teren, iar pe banca va sta Gusatu, pentru care vom avea o dispensa de la Federatie“, a precizat presedintele gruparii din Valea Fetii, Vergica Barbuceanu, noul principal tinind insa sa precizeze ca, daca va simti ca echipa are nevoie de el, va intra in teren, dar si ca va juca numai cine merita.

Formatia militara si-a propus pentru viitorul sezon un obiectiv modest, „situarea in prima jumatate a clasamentului“, presedintele clubului mentionind ca „este mai bine sa-ti propui ceva ce stii sigur ca poti indeplini, dar nu ne vom opri daca vom vedea ca putem mai mult“.

Nici un jucator nu va parasi echipa, dar vor mai fi testati si alti fotbalisti, pentru a se definitiva lotul, care trebuie sa cuprinda obligatoriu si doi juniori. Armata se va pregati in Banie pina pe 25 iulie, dupa care va pleca la Bilta, pentru zece zile de stagiu montan. De astazi, Mugurel Gusatu va incepe sa caute adversari pentru a efectua citeva amicale (trialuri) in vederea completarii lotului dintre cei care vin pentru a da probe de joc, testele urmind sa se desfasoare la Facai.

Gusatu: „Daca va fi nevoie, voi aduce bani de acasa“

In ceea ce-l priveste pe Boroiban, jucator despre care s-a spus ca are oferte de la alte echipe, presedintele Barbuceanu a spus: „Nu am avut nici o discutie cu nimeni. Boroiban este jucatorul nostru si poate pleca numai daca se plateste clauza sa de reziliere, de 10.000 de dolari“. Referitor la acest lucru, Gusatu a completat: „Ar fi o mare pierdere daca ar pleca Boroiban, mai ales ca la Armata este criza de atacanti. Trebuie sa completam lotul, nu sa-l subtiem. Totusi, posibilitatile sint reduse, iar eu trebuie sa ma multumesc cu ce mi se ofera“.

Noul tehnician a mai afirmat ca nu este multumit de conditiile oferite, dar trebuie sa le accepte si, daca va fi nevoie, va aduce si bani de acasa. „Preluarea acestei functii pentru mine este o provocare pe care sper sa o duc la bun sfirsit. Este un inceput in cariera de antrenor si vreau sa fac totul cit mai bine. Si o fac din placere. Daca va fi nevoie, voi aduce si bani de acasa“, a incheiat Gusatu.

Concurenta in Banie va fi insa una acerba, nu mai putin de sase echipe craiovene de Divizia C urmind sa ia startul in noul sezon de campionat : Armata, „Gica Popescu“, Stiinta CFR, Universitatea II (rezultata din fuziunea cu CSM Resita), Chimia Petrom (ca urmare a fuziunii dintre Petrolul Stoina si gruparea de pe Combinat) si Electro, situatia ultimei echipei fiind insa incerta, locul ei fiind scos la vinzare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS