17.2 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Ma multumesc si cu 200.000 de dolari, macar sa-i am!“

„Ma multumesc si cu 200.000 de dolari, macar sa-i am!“

• Oltenii pleaca astazi spre Austria • Meci cu AS Roma? • „Puriul“ este surprins
de necolaborarea celor de la FC Craiova

Autocarul Universitatii va „decola“ astazi din Banie cu 30 de persoane, dintre care 20 de fotbalisti: Guso, Banica, Papura, Moti, Murgan, Iordache, Daouda, Preda, Buhusi, Borbely, A. Dumitru, Plesan, Bundea, Bastina, Gane, Hoban, Stoianof, Frunza, Vigariu si Lutu. Prima oprire – in drum spre Filzmoos (acolo unde este stabilit cartierul general al oltenilor pentru turneul din Austria) – este prevazuta in aceasta seara, la Arad.

Despre obiectivul turneului, Mircea Rednic a afirmat: „In meciurile de verificare din Austria nu urmaresc rezultatul, ci doresc sa-mi fac o echipa, primul unsprezece. Voi da sansa tuturor sa joace, pe mai multe posturi, in functie de ceea ce imi doresc, dar si de lotul avut la dispozitie. Voi decide totodata si sistemul de joc… “.

Mircea Ilie ramine acasa

Dintre jucatorii noi aflati acum in lot, trei sint certi ai Universitatii (Gane, Buhusi si Bastina, ultimului sosindu-i chiar ieri cartea verde). Conform spuselor presedintelui Badea, in urmatoarele zile se „vor concretiza actele“ si pentru alti jucatori noi: Frunza, A. Dumitru si Jovanovici, sirbul raminind sa se antreneze cu Universitatea II, „satelitul“ urmind a demara pregatirile simbata, sub conducerea tehnica a cuplului Neagoe – Bita.

Jovanovici a plecat ieri in fosta Iugoslavie, simbata trebuind sa se prezinte la pregatirile echipei a doua a Universitatii.

Atit belgianul Pierre, cit si alti trei jucatori straini se vor alatura echipei joi, direct la hotelul Unterhof din Filzmoos. Cu Pierre s-au discutat in Craiova si probleme privind un eventual contract, dar Rednic a spus ca belgianul are pretentii destul de mari: „Pierre ne-a spus ca vrea in meciurile de verificare din Austria sa demonstreze ca merita banii ceruti“.

Totodata, daca Lucian Marinescu accepta propunerea Universitatii, si el ar urma sa ajunga la Filzmoos. Pe linga meciurile comunicate pina acum, s-ar putea disputa inca doua amicale. Rednic a spus ieri ca l-a contactat pe impresarul Victor Becali, pentru un meci cu AS Roma, mai ales ca echipa lui Chivu se afla in pregatiri la aproximativ 20 km de cartierul general al oltenilor. Nu mai face deplasarea in Austria Mircea Ilie, acesta confruntindu-se cu unele probleme de sanatate, el raminind sa se pregateasca in Banie, cu preparatorul fizic, prof. Adrian Tudor.

Universitatea i-a vrut pe Pascovici si Bornescu

In ceea ce priveste cazul Pascovici, presedintele Badea a declarat: „Universitatea a renuntat la acest jucator deoarece el este sub contract cu Farul, iar clubul constantean nu doreste sa-l transfere. De fapt, Farul a solicitat pentru Pascovici 200.000 de dolari, iar o alta varianta a fost de 150.000 de dolari, plus 30 la suta in cazul unui eventual transfer in strainatate. In aceste conditii, datele problemei s-au schimbat si noi n-am mai fost interesati de acest jucator“.

Despre posibilitatea ca Bornescu si Dina sa imbrace tricoul alb-albastru, presedintele Universitatii a punctat: „Antrenorul Rednic i-a dorit pe cei doi jucatori de la FC Craiova, dar preturile cerute pentru ei sint totusi mari, pentru jucatori de Divizia B. In plus, am fost putin conditionati si de titularizarea celor doi! Acest lucru nu se poate. La Universitatea, indiferent cine ar veni, nu este sigur de titularizare“.

La rindul sau, Rednic a completat: „Imi doresc un portar care sa asigure concurenta lui Guso, sintem in cautari, avem unele posibilitati, dar mai asteptam. Mi l-am dorit foarte mult pe Bornescu si imi pare rau ca nu se poate discuta cu cei de la FC Craiova. Nu exista colaborare in Craiova!“. Tehnicianul oltenilor a mai spus ca, in privinta transferarilor, n-ar fi excluse unele surprinze pina la inceperea campionatului: „Pina la 300.000 de dolari promisi pentru transferari mai avem, nu i-am cheltuit. Ma multumesc si cu 200.000 de dolari, macar sa-i am!“

Rednic vrea ca Universitatea sa cistige campionatul

Intrebat despre obiectivul pentru acest sezon, mai ales ca in iarna Rednic a declarat ca a venit la Craiova pentru ca in campionatul 2004/2005 Universitatea sa cistige titlul, principalul alb-albastrilor a punctat: „Obiectivul s-a stabilit, Cupele Europene. Ceea ce imi doresc eu este insa altceva… Si daca am promis, incerc sa ma tin de cuvint. Imi doresc foarte mult sa cistig campionatul!“.

Chestionat asupra declaratiilor patronului Staicu, potrivit carora n-ar fi exclus ca din iarna acesta sa inceapa vinzarea de jucatori, „Puriul“ a zimbit (probabil cunoaste jocurile de culise ale patronului) si a precizat: „Pina la iarna mai sint sase luni… Am contract inca un an, eu ramin pina la sfirsit, indiferent ce se intimpla“. Presedintele Badea a completat: „Procentual vorbind, asa cum m-ati intrebat, Universitatea are sanse egale la titlu cu Steaua, Dinamo, Rapid… La inceputul competitiei toti sintem egali“.

Dupa aceasta declaratie, Mircea Rednic a repetat ceea ce ne … repeta de cind a venit la Universitatea: „Am mare incredere in jucatori si speram sa facem o figura frumoasa“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS