6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Schumi“ a mai repurtat un succes

„Schumi“ a mai repurtat un succes

Marele Premiu de Formula 1 al Frantei disputat duminica, pe circuitul de la Magny-Cours, nu a adus nici o surpriza. Desi, in calificari, spaniolul Fernando Alonso a reusit sa-i ia fata lui Michael Schumacher, obtinind pole positionul, pilotul german al scuderiei Ferrari a reusit si de aceasta data sa se impuna, trecindu-si in cont cel de-al noualea succes din cele zece etape ale Campionatului Mondial desfasurate pina acum. „Batrinului“ Schumi nu i-a fost insa deloc usor sa-l depaseasca pe Alonso, care cunostea foarte bine pista, avind in vedere ca este pilotul echipei Renault, el putindu-se considera, intr-un fel, pe teren propriu. Astfel, aproape jumatate de cursa (36 tururi) Fernando Alonso a condus ostilitatile, dar strategia celor de la Ferrari, cu patru opriri la boxe, fata de numai trei ale adversarilor, a dat roade, Schumacher trecind in frunte, pozitie pe care nu a mai cedat-o pina la final.

Germanul a fost cronometrat, pe cei 308,586 km (70 de tururi), cu timpul de o ora, 30 de minute,18 secunde si 133 de miimi, avind o medie orara de 205,035 km, el fiind urmat de Fernando Alonso, la opt secunde si 329 de miimi, si de coechipierul sau de la Ferrari, brazilianul Rubens Barrichello, la 31 de secunde si 622 de miimi de invingator.

Ordinea in cursa

In continuare, au trecut linia de sosire italianul Jarno Trulli (Renault), britanicii Jenson Button (BAR Honda) si David Coulthard (McLaren Mercedes), finlandezul Kimi Raikkonen (McLaren Mercedes), columbianul Juan Pablo Montoya (Williams BMW), australianul Mark Webber (Jaguar Cosworth) si spaniolul Marc Gene (Williams BMW), cel care l-a inlocuit pe Ralf Schumacher, accidentat in etapa trecuta.

S-au mai clasat, in ordine, Christian Klien (Austria – Jaguar Cosworth), Giancarlo Fisichella (Italia – Sauber Petronas), Felipe Massa (Brazilia – Sauber Petronas), Cristiano Da Matta (Brazilia – Toyota), la cite un tur, Olivier Panis (Franta – Toyota), Nick Heidfeld (Germania – Jordan Ford), la cite doua tururi, Giorgio Pantano (Italia – Jordan Ford), la trei tururi, si Gianmaria Bruni (Italia – Minardi Cosworth), la patru tururi.

„Schumi“ si Ferrari nu au rival

In clasamentul general individual al pilotilor, Michael Schumacher conduce cu 90 de puncte, urmat la distanta considerabila de coechipierul sau Rubens Barrichello – 68 p, Jenson Button – 48 p, Jarno Trulli – 46 p, Fernando Alonso – 33 p, Juan Pablo Montoya – 25 p, Takuma Sato – 14 p, Ralf Schumacher – 12 p, David Coulthard – 12 p, Giancarlo Fisichella, Kimi Raikkonen – 10 p fiecare, Felipe Massa, Olivier Panis – cite 5 p, Mark Webber, Nick Heidfeld – cite 3 p, Timo Glock – 2 p, Zsolt Baumgartner – 1 p.

La constructori, Ferrari a adunat 158 de puncte, fiind lidera, in fata celor de la Renault – 79 p, ierarhia fiind completata de BAR Honda – 62 p, Williams BMW – 37 p, McLaren Mercedes – 22 p, Sauber Petronas – 15 p, Toyota – 8 p, Jordan Ford – 5 p, Jaguar Cosworth – 3 p, Minardi Cosworth – 1 p.

Doar trei abandonuri

Marele Premiu al Frantei, a zecea etapa a Campionatului Mondial de Formula 1, a fost unul linistit, pe circuitul de la Magny Cours inregistrindu-se numai trei abandonuri. Cei trei piloti care nu au reusit sa termine cursa au fost japonezul Takuma Sato (BAR Honda) – probleme la motor in turul 16, ungurul Zsolt Baumgartner (Minardi Cosworth) – iesire de pe pista in turul 32, si italianul Gianmaria Bruni (Minardi Cosworth) – probleme la cutia de viteze in turul 66.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS