13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Echipa Greciei a reusit ceva formidabil“

„Echipa Greciei a reusit ceva formidabil“

Selectionerul Greciei, Otto Rehhagel, a afirmat ca echipa sa a scris o pagina din istoria fotbalului cistigind Campionatul European, dupa victoria, cu scorul de 1-0, din finala cu Portugalia. „Este o performanta iesita din comun pentru fotbalul elen si in special pentru fotbalul european. Echipa adversa a fost mai buna decit noi din punct de vedere tehnic, dar am profitat de sansele pe care le-am avut. Ar fi trebuit sa invingem cu 2-0. Grecii au scris astazi o pagina din istoria fotbalului“, a spus Rehhagel. Intrebat, la conferinta de presa organizata dupa meci, daca va ramine la conducerea tehnica a Greciei pina la Cupa Mondiala din 2006, Rehhagel a raspuns: „Nu este acum momentul potrivit ca sa vorbesc despre mine, este momentul sa vorbesc despre echipa, care a reusit ceva formidabil. Deocamdata vom sarbatori aceasta victorie, nu este loc pentru nimic altceva. Astazi am jucat cu propriile forte, chiar daca adversarul ne-a fost superior din punct de vedere tehnic. Selectionata greaca a scris aici un capitol din istoria fotbalului sau. Vor urma scene inimaginabile de bucurie la Atena, cind ne vom intoarce acasa, luni (ieri – n.r.). Sper ca avionul va putea sa aterizeze. I-am spus lui Angelos Charisteas (autorul golului victoriei – n.r.) ca nu are nimic de pierdut, ci doar de cistigat in acest meci. El a fost unul dintre starurile acestui turneu“, a spus Rehhagel.

La rindul sau, Charisteas, autorul unicului gol al meciului, a recunoscut ca performanta inregistrata la Euro 2004 reprezinta cel mai important moment din cariera sa. „Sintem campionii Europei. Sintem cea mai buna echipa din Europa. Am meritat victoria. Este foarte important, sint fericit si impresionat. Le cer tuturor grecilor sa se bucure si sa sarbatoreasca astazi. Cred ca acesta este un moment unic, pe care multi dintre noi poate ca nu il vor mai retrai niciodata“, a spus Charisteas, care a spus ca a anticipat victoria Greciei la Campionatul European.

„Am ajuns atit de departe trecind de echipe foarte puternice, iar astazi am infruntat o reprezentativa a Portugaliei la fel de puternica. In ciuda acestui fapt, am reusit sa invingem. M-am gindit ca nu putem pierde trofeul. Nu imi dau seama cum, dar am stiut ca vom ridica astazi cupa“, a adaugat Charisteas.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS