16.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRamine „Extensiv-Parc“ fara echipa?

Ramine „Extensiv-Parc“ fara echipa?

• FC Craiova incepe luni pregatirile • Este asteptat la echipa Alexandru Piturca • Cristescu va semna un nou contract • Mitrita, incotro?

FC Craiova va demara luni, la ora prinzului, pregatirile pentru noul sezon competitional, desi inca nu au fost facute comunicarile oficiale privind conducerea tehnica, modificarile de lot, programul pregatirilor etc. Probabil ca Nae Ungureanu va fi antrenorul principal care ii va intimpina pe fotbalistii convocati luni, la ora 13.00, la noul sediu al clubului patronat de Paul Valuta (Calea Unirii, vizavi de Minerva), desi nici ieri nu ne-a fost confirmata oficial aceasta varianta.

Jean Nitulescu, presedintele clubului oltean, a spus ca lotul va fi completat cu trei-patru nume noi, dar, ca de obicei, a refuzat sa-i nominalizeze: „Avem acordul a cinci jucatori noi, dintre care la trei lucrurile sint sigure, dar depinde doar de noi daca-i transferam. De fapt, depinde de punctul de vedere al antrenorului“, Alexandru Piturca, cu care oltenii au ajuns la o intelegere, se afla acum in Olanda, in pregatiri cu Steaua. „Nu-i strica o pregatire cu taica-su“, a fost raspunsul oficialului oltean, confirmind ca pentru Alexandru Piturca exista o intelegere cu tatal jucatorului, Victor Piturca.

Aflat la final de contract cu FC Craiova, Dorin Mitrita a precizat ieri: „Nu stiu ce raspuns sa va dau, adica in ce directie merg acum… Daca FC Craiova doreste un nou angajament cu mine, discutam, eu sint in Craiova“.

La rindul sau, capitanul echipei, Silvian Cristescu, a spus: „Trebuie sa semnez un nou contract cu FC Craiova. Eu vreau sa mai joc. Nu stiu care este obiectivul pentru acest sezon, dar sper sa fie unul performant, asa cum s-a spus. Nu stiu nici macar unde jucam, in Craiova sau in Caracal“.

In privinta stadionului pe care oltenii isi vor desfasura meciurile, ieri lucrurile pareau neclare. Jean Nitulescu a punctat: „Patronul echipei a analizat mai multe variante pentru meciurile din acest sezon, printre care stadioanele din Lunca Jiului („Constructorul“), Valea Rosie („Electro“), dar si Caracal, purtind discutii concrete in acest sens. O decizie definitiva nu a luat, probabil ca pina luni se va lamuri asupra acestei probleme, una importanta. De ce s-a ajuns in aceasta situatie? Fratii Mihailescu, proprietarii stadionului din Parcul «Romanescu», au refuzat categoric prelungirea contractului de inchiriere a bazei de acolo. Le-am solicitat acestora un nou contract pentru o perioada minima de un an si maxima de cinci, dar ne-au trimis adresa oficiala prin care ne-au anuntat ca nu sint de acord cu prelungirea contractului. In aceste conditii, am fost obligati sa gasim o alta locatie. Varianta cea mai vehiculata si de presa, stadionul din Caracal, ar avea unele avantaje, respectiv faptul ca Primaria din Caracal s-ar putea asocia cu FC Craiova. S-au discutat doua variante, inclusiv schimbarea denumirii echipei.“ Si in privinta obiectivului pentru acest sezon, oficialul oltean nu a oferit un raspuns transant, explicind ca totul depinde de organizarea viitoare a clubului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS