11.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMi s-a spus că la Craiova e ca la Napoli

Mi s-a spus că la Craiova e ca la Napoli

– Alex, cum te simţi după două zile la Craiova?

– Mă simt excelent, toată lumea este foarte amabilă cu mine, iar antrenamentele, chiar dacă sint intense, sint şi plăcute.

– Ce părere ai de antrenorul portarilor, Silviu Lung?

– Este un tip spiritual, cu care mă inţeleg foarte bine şi in engleză şi in romană, dar mai ales in limbajul specific al portarilor. Are multe idei interesante la antrenamente. De altfel, mi-l aduc aminte de la Campionatul Mondial din Italia, in 1990, cind apăra poarta Romaniei.

– Silviu Lung a spus că eşti nebun, in sensul bun al cuvintului, calitate necesară pentru un portar…

– Imi place să mă mai joc cu mingea uneori, dar asta nu inseamnă că risc să-mi pun in pericol echipa.

– Ce ştii despre Craiova?

– Deocamdată nu am apucat să văd oraşul, pentru că sintem in cantonament, dar am auzit numai lucruri bune despre echipă. Mi s-a spus că Universitatea este o campioană, in sensul mentalităţii care există aici, chiar dacă vremurile cind avea mari performanţe au cam trecut, şi că atmosfera este specifică sudului, cum e in Italia, la Napoli. Coechipierii mi-au confirmat acest lucru.

– Ţi-ai dori să rămii?

– Eu aş vrea, pentru asta am şi venit, dar totul depinde de antrenor.

– Unde ai evoluat in Italia?

– Am crescut in curtea Fiorentinei, echipă de care sint legat sufleteşte, iar apoi am trecut şi pe la Pisa şi Siena. Ultimul club la care am fost legitimat, Poggibonsi, din Serie C2, a dat faliment după sezonul trecut.

– Care sint modelele tale dintre portarii italieni?

– Este normal să-mi placă Buffon, portarul titular al naţionalei, dar şi Francesco Toldo este un mare goal-keeper. De fapt, el a fost mentorul meu la Fiorentina şi incerc să-l copiez intr-un fel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS