18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDick Advocaat admite că Portugalia merita să ciştige

Dick Advocaat admite că Portugalia merita să ciştige

Antrenorul naţionalei Olandei, Dick Advocaat, a recunoscut că Portugalia merita să ciştige partida pe care cele două reprezentative au disputat-o miercuri seară, la Porto, in semifinalele Euro 2004, şi a anunţat că a luat deja o decizie in ceea ce priveşte viitorul său pe banca tehnică a „portocalei mecanice“. Referitor la acest lucru, Advocaat a anunţat că Federaţia Olandeză de Fotbal va da publicităţii un comunicat săptămina viitoare, dar că el a luat deja o decizie in acest sens, după ce Olanda a fost eliminată de la Campionatul European.

„A ciştigat echipa mai bună şi ea merita să fie in finală. Bineinţeles că sint dezamăgit, dar trebuie să fim realişti. Evident, Portugalia a jucat mai bine in prima repriză. Au fost intr-o formă mai bună, jucătorii au evoluat mai bine. Noi nu am reuşit să ne coordonăm aşa cum ar fi trebuit. In partea a doua a jocului, ne-am asumat mai multe riscuri şi nu am mai practicat un fotbal frumos. Nu pot să explic teama jucătorilor mei, dar accept faptul că am pierdut in faţa unei formaţii mai bune“, a precizat antrenorul olandez, care s-a declarat mulţumit de faptul că naţionala Olandei a dovedit că este extrem de disciplinată, pentru că nu i-a fost uşor să se califice in această fază a competiţiei, „ţinind cont de tot ceea ce se intimplă in jurul ei“.

„Este o performanţă să ajungi in semifinale, iar jucătorii trebuie felicitaţi“, a mai spus Advocaat, care a fost aspru criticat de presă, pentru deciziile pe care le-a luat pe perioada desfăşurării competiţiei europene.

Van Nistelrooy este nemulţumit de arbitraj

Atacantul olandez Ruud van Nistelrooy s-a declarat nemulţumit de prestaţia arbitrului suedez Anders Frisk in semifinala pierdută de Olanda in faţa Portugaliei. „Este incredibil cum arbitrul a dictat totul in favoarea Portugaliei. A fost cu adevărat un arbitru al gazdelor. Orice situaţie interpretabilă a fost in favoarea lor şi nu am putut face nimic“, a acuzat starul „portocalei mecanice“.

Atacantul formaţiei engleze Manchester United a recunoscut totuşi că Portugalia a meritat să conducă după prima repriză, prin golul lui Cristiano Ronaldo din minutul 26. „Deschiderea scorului a fost meritată, pentru că noi nu am reuşit să facem un joc solid in atac. A fost dificil să ne creăm ocazii, să intrăm in joc. In a doua repriză, am jucat pentru totul sau nimic“, a spus Van Nistelrooy, care nu crede că Portugalia este mai bună decit Olanda, ci doar că gazdele au jucat mai bine in acest meci.

„Am dat totul pentru fanii de aici şi de acasă. Atingerea semifinalelor a fost o realizare bună, dar noi am venit pentru a juca finala“, a adăugat Ruud Van Nistelrooy

Mijlocaşul olandez Rafael van der Vaart a recunoscut că echipa Portugaliei a jucat mai bine in prima semifinală a Euro 2004, dar a apreciat că deciziile arbitrului impotriva echipei sale nu explică rezultatul final. „In această seară (miercuri seară – n.r.) am jucat slab, nu am reuşit să ne facem jocul. Apărarea Portugaliei a funcţionat foarte bine şi uneori arbitrul a luat decizii impotriva noastră, dar asta nu explică totul. Lusitanii au fost mai buni. Nu meritam să ciştigăm, dar este greu să te opreşti in semifinale. In plan personal, nu am avut prea multe realizări la acest Campionat European. Am jucat un singur meci ca titular, in faţa Germaniei, şi sint extrem de dezamăgit“, a spus Van der Vaart.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS