22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Am intrat in istorie!“

„Am intrat in istorie!“

Antrenorul echipei naţionale a Portugaliei, Luis Felipe Scolari, este de părere că reprezentativa lusitană a intrat in istorie prin victoria obţinută miercuri, cu scorul de 2-1 (1-0), in faţa selecţionatei Olandei, in prima semifinală a Euro 2004.

„Această victorie era ceea ce ne lipsea pentru a intra in istorie. Jucătorii au reuşit şi sint fericiţi, la fel sint toţi portughezii. Dacă sint calm? Aparent. Trăiesc atit de multe emoţii…. Pentru mine, această victorie in faţa Olandei este, intr-un fel, una personală, după ce am fost invins, cind antrenam formaţia Gremio Porto Alegre (din Brazilia – n.r.), de olandezii de la Ajax Amsterdam, in ediţia din 1995 a Cupei Intercontinentale. Mai mult, unii dintre jucătorii de atunci ai echipei olandeze au fost aici in această seară“, a spus Scolari.

Tehnicianul brazilian consideră că, deşi a trecut prin momente grele la finalul meciului, echipa sa a reuşit să ciştige datorită forţei de a menţine rezultatul. „Am suferit mult, dar s-a terminat. Avem o echipă puternică şi competitivă. Cei care merită cele mai multe felicitări sint insă suporterii, care au fost fantastici“, a spus Scolari, care a confirmat că va accepta să-şi prelungească contractul cu Federaţia Portugheză de Fotbal. „Preşedintele Madail a vorbit despre «mariajul» nostru: am aici inelul şi spun da!“, a afirmat Scolari.

30 iunie, „zi specială“ pentru Scolari

Luis Felipe Scolari a subliniat că 30 iunie este o zi specială pentru el: a reuşit să califice naţionala lusitană in finala Campionatului European de fotbal, la exact doi ani după ce a ciştigat titlul mondial cu reprezentativa Braziliei.

„Pentru mine, 30 iunie este o zi specială. Am devenit campion mondial cu Brazilia, exact in aceeaşi zi, iar unii dintre jucătorii din naţionala Portugaliei, cum ar fi Rui Costa sau Figo, au ciştigat Mondialul de juniori, aici la Lisabona, pe 30 iunie 1991“, a explicat selecţionerul reprezentativei lusitane.

Referitor la faptul că este posibil să dispute o finală de Campionat European, la doi ani după cea a Cupei Mondiale, antrenorul brazilian a spus: „Este un lucru diferit: cind am devenit campion mondial, Brazilia avea deja in palmares patru astfel de trofee. Acum este, poate, mai important, deoarece aceasta este prima finală a Portugaliei“.

Scolari a preluat conducerea tehnică a naţionalei lusitane in ianuarie 2003, la şase luni după ce a condus Brazilia spre cel de-al cincilea său titlu mondial, la turneul final desfăşurat in Coreea de Sud şi Japonia. El a anunţat că işi va prelungi contractul cu federaţia portugheză pină la Cupa Mondială din anul 2006.

Naţionala portugheză, felicitată de preşedintele ţării

Internaţionalul portughez Costinha a afirmat că naţionala ţării sale trebuie să rămină unită şi să incerce să ciştige şi finala Euro 2004, pe care o vor disputa duminică. „Am ajuns intr-un moment foarte important al carierei noastre, intr-o competiţie foarte dificilă. Trebuie să dăm dovadă de un spirit de echipă fantastic, mai ales acum, cind mai avem 90 de minute şi putem obţine ceea ce nici o echipă naţională a Portugaliei nu a reuşit“, a spus Costinha.

Atacantul Cristiano Ronaldo a recunoscut că speră ca Portugalia să ciştige titlul european. „Sper că vom juca şi in finală aşa cum am făcut-o pină acum şi că suporterii ne vor susţine la fel de puternic. In această seară am demonstrat incă o dată că sintem o echipă mare. In acest moment contează cel mai puţin numele adversarei din finală, pentru că va fi un meci deschis oricărui rezultat. Scolari este un mare antrenor şi sper că ne va conduce spre victorie şi in finală“, a afirmat jucătorul.

Şi preşedintele Portugaliei, Jorge Sampaio, s-a declarat satisfăcut de evoluţia selecţionatei ţării sale la Euro 2004. „După acest meci sintem foarte fericiţi. A fost un turneu excelent. Este important că ne putem mobiliza, acum trebuie să vedem dacă o putem face şi atunci cind este vorba de momente decisive pentru viitorul nostru“, a spus şeful statului portughez.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS