22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Vreau sa aducem mereu 30-35.000 de spectatori la stadion“

„Vreau sa aducem mereu 30-35.000 de spectatori la stadion“

Eugen Bastina s-a inteles cu Universitatea Craiova, dar va semna un contract abia zilele urmatoare. Mijlocas central, Bastina a jucat la Petrolul Ploiesti, Otelul Galati si Zimbrul Chisinau, iar de ieri se antreneaza sub comanda lui Mircea Rednic, care l-a dorit si la Rapid in urma cu doi ani.

– Eugen, ai semnat cu Universitatea?

– Inca nu am semnat, mai sint anumite lucruri de pus la punct, dar in principiu ne-am inteles asupra aspectelor legate de contract. Ramine sa vedem si pe ce perioada. Eu

mi-as dori sa joc cel putin doi ani aici, dar ramine de vazut.

– Initial, ai fost ofertat de Sorin Cirtu. De ce n-ai dorit sa joci in Cupa UEFA?

– La inceput, eu mi-am dorit sa revin acasa. Am ales Craiova in primul rind datorita antrenorului Mircea Rednic. Universitatea ramine o echipa mare indiferent de ceea ce s-a intimplat in ultimii ani si ma refer aici la performanta. Are niste jucatori foarte buni, unii dintre ei fiind internationali si un public minunat. Oricum, banii au contat cel mai putin in alegerea pe care am facut-o.

– Toti jucatorii din lot spun ca vor titlul. Tu ce-ti doresti la Universitatea?

– Eu nu vreau sa zic ca vom lua campionatul. In primul rind, sper sa aducem lumea la stadion printr-un joc de calitate si apoi vom vedea. Sper sa jucam mereu in fata a 30-35.000 de spectatori. Trebuie sa rezolvam ceea ce a lipsit la Craiova in ultimul timp, continuitatea in rezultate.

– Mircea Rednic te-a vrut si la Rapid in urma cu doi ani.

– Este adevarat. Am regretat ca am ales sa joc la Zimbrul si nu am mai avut rabdare doua saptamini ca sa vin la Rapid. A fost o mare greseala, dar poate tot raul va fi spre bine si voi reusi la Craiova ceea ce n-am avut ocazia la Rapid.

– Speri sa repeti performanta realizata cu Petrolul in 1995?

– Este adevarat, Cupa Romaniei cu Petrolul a fost singurul trofeu cucerit in cariera mea, dar as vrea sa-l depasesc. Am ocazia acum la Universitatea.

– Pe ce loc s-ar clasa Zimbrul Chisinau in Divizia A?

– Cred ca in zona locurilor

10-12.

– Dar Universitatea in Moldova?

– Sint sigur ca ar cistiga titlul la o diferenta mare de puncte de locul secund.

– Ce contract aveai acolo?

– Pot spune ca in doi ani am cistigat bine la Zimbrul, dar acum ei trec printr-o perioada de schimbari. Vor sa-si contruiasca o baza cocheta, care va arata mai bine decit cea a Nationalului si nu mai pot plati contracte mari. In afara de mine, mai jucau la Zimbrul si portarul Buturuga, Cristian Balasa si Bucataru, antrenorul fiind tot roman, Gheorghe Nicolescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS