24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBeckenbauer acuza calendarul competitional prea incarcat

Beckenbauer acuza calendarul competitional prea incarcat

Presedintele Comitetului de organizare a Cupei Mondiale de fotbal din 2006, din Germania, Franz Beckenbauer, este de parere ca eliminarea prematura a marilor echipe de la Campionatul European care se desfasoara in prezent in Portugalia se datoreaza oboselii, ca o consecinta a calendarului competitional prea incarcat.

„Marii jucatori au ajuns obositi in Portugalia din cauza duratei si intensitatii campionatelor lor“, a spus Beckenbauer intr-un interviu acordat la sfirsitul saptaminii trecute cotidianului sportiv portughez O Jogo.

Fost international si campion mondial cu Germania, Beckenbauer a dat exemplu performantele francezilor Zinedine Zidane si Thierry Henry, subliniind ca in marile campionate europene „jucatorii trebuie sa dispute numeroase partide atit la echipa de club, cit si la nationala, pentru un total de aproximativ 80 de meciuri pe sezon“.

Cinci dintre principalele favorite de la Euro 2004, Spania, Italia, Germania, Anglia si Franta, au fost eliminate inainte de semifinalele Campionatului European, o premiera in istoria competitiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS