12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVedetele vin in week-end

Vedetele vin in week-end

Bugetul alocat de Dinel Staicu lui Mircea Rednic pentru transferuri, 300.000 de euro, este bine chivernisit de antrenorul-manager al Universitatii, care a adoptat politica achizitiilor „in trepte“. Mai intii au venit jucatori de care nu prea a auzit nimeni, majoritatea tineri de perspectiva, gen R. Radu sau Pisoiu, apoi, astazi si miine sint asteptati Ionel Gane, Eugen Bastina, Frederic Pierre si un alt belgian, pentru ca mai apoi sa negocieze si transferurile pe bani.

In privinta acestora, Rednic trebuie sa chibzuiasca serios impartirea celor 300.000 de euro, pentru ca jucatori ca Pascovici sau Caramarin nu sint liberi de contract si nici nu pot fi adusi de-a moaca. Cert este ca 300.000 de euro nu sint de ajuns nici macar pentru un jucator mai de „Doamne-ajuta“, daca luam in seama preturile care se vehiculeaza pe piata Diviziei A.

„Sint multumit de jucatorii liberi de contract cu care am discutat si urmeaza sa vina, mai ales ca n-am dat nici un ban pe ei. Ramin optimist ca vom reusi sa-i aducem si pe ceilalti care si-au dat acceptul sa vina, dar pentru care cluburile solicita, deocamdata, preturi exagerate“, a comentat Rednic faza actuala a perioadei de mercato de la Universitatea.

Se bazeaza pe „veterani“

Mircea Rednic a afirmat ca vrea sa construiasca echipa sezonului 2004-2005 pe axa Guso – Papura – Bastina – Gane, toti jucatori cu experienta, in jurul carora vor creste in valoare „lupii tineri“ Plesan, Moti, Vigariu sau Cl. Tudor. Credincios sistemului 1-3-4-3, Rednic are deja o imagine asupra unui „unsprezece“ standard, care ar arata in felul urmator: Guso – Moti, Papura, Daouda (Pascovici) – Bundea, Plesan, Bastina, Preda (Iordache) – Vigariu, Gane, Pierre. Nu sint insa excluse intercalari de ultim moment in acest „schelet“, Marinescu sau alti jucatori belgieni aflati pe lista „Puriului“ putind deveni titulari de drept in sezonul urmator.

Cantonamentul incepe luni

Ziua a doua a pregatirilor nu a adus nimic nou la Universitatea, poate doar o a doua sedinta de pregatire programata de Mircea Rednic dupa-amiaza, la stadionul „Ion Oblemenco“. Craiovenii vor avea regim de semicantonament pina luni, cu doua antrenamente pe zi, dar vor avea ocazia sa se intoarca seara acasa. Nu acelasi lucru se va intimpla incepind cu saptamina viitoare, cind va fi declansata perioada de cantonament, baza de la Lunca Jiului urmind sa devina caminul alb-albastrilor pina pe 6 iulie. Vizita medicala este programata pentru marti si miercuri, 29 si 30 iunie, la Policlinica pentru Sportivi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS