17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportJimmy, „numarul“ lui Staicu

Jimmy, „numarul“ lui Staicu

„Nu mai cititi ziarele, nici macar declaratiile mele. Lasati-ma sa-mi fac numarul…“, cam asa s-a exprimat deseori patronul Universitatii, Dinel Staicu. N-am fost in tara in ultima luna, dar am citit totusi presa si eram, aproape in fiecare zi, destul de contrariat de evenimentele de la Universitatea, mai ales de declaratiile patronului.

„Dau Universitatea pe un euro!“, repeta Staicu, asa cum facuse, in urma cu mai bine de un an, si in cazul CSM Resita. „Cumpar si FC Craiova“, citeam a doua zi.

In 2002, cind fiii risipitori ai Universitatii – Papura, Badea, Stinga si Lutu – s-au intors in Banie, iar Staicu s-a aratat dispus sa ia totul de la capat, am crezut cu totii ca, in sfirsit, criza de identitate a luat sfirsit si ca nu vom mai avea parte de investitori inclinati spre combinatii paguboase pentru club. In sezoanele care au urmat, desi oltenii ar fi avut potentialul sa urce pe podium, ne-am taiat singuri creanga de sub picioare, cum se spune. Elocvent este sezonul recent incheiat, 2003/2004, cind Staicu n-a stiut (sau, cine stie, n-a vrut?!) sa evite tensiunile si scandalurile care au creat probleme in ultimii ani. Este adevarat, Universitatea s-a clasat pe un loc bun in comparatie cu ultimii ani, fiind, neoficial, campioana provinciei, dar asta la ce ne ajuta? Universitatea ar fi trebuit sa joace in Cupele Europene… Acum?

Cusut la buzunare, neajutat suficient de autoritatile craiovene, Staicu este, intr-un fel, la un moment de rascruce.

A incercat orice (santaj electoral, declaratii de plecare etc.), dar n-a reusit mare lucru. Luna viitoare incepe campionatul, staff-ul oltean declara ca „luptam pentru titlul de campioana“, dar lotul Universitatii s-a completat, deocamdata, cu Jimmy et comp!. S-ar putea sa ma insel, adica „mapa secreta“ a finantatorului Universitatii sa cuprinda si nume sonore pe care presa inca nu le cunoaste. Campionatul, repet, bate la usa, iar Staicu inca nu clarifica problemele sezonului. O luam de la capat? „Dam“ echipa pe un euro?

PS. Un coleg de breasla, Adrian Dobre, aflat la New York, mi-a scris zilele trecute pe e-mail: „Am vazut ca ati facut achizitia secolului: ex-petrolistul Bastina. Luati campionatul, nu gluma. Am mai citit ca un oficial al primariei e tare «metaforic si subtil», comparind fotbalul cu fetitele de 18 ani… Aveti marfa de scris, nu gluma. Ca de obicei la Craiova…“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS