7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVöller nu mai este antrenorul „panzerelor“

Völler nu mai este antrenorul „panzerelor“

Selectionerul Germaniei, Rudi Völler, a demisionat ieri, ca urmare a eliminarii echipei sale de la Euro 2004, dupa faza grupelor. Germania a fost invinsa, cu scorul de 2-1, de selectionata Cehiei, in ultimul meci al „panzerelor“ din Grupa D a Campionatului European. Völler era sub contract cu Federatia Germana de Fotbal pina in anul 2006, cind Germania va gazdui Cupa Mondiala. Ca antrenor, Völler a dus nationala Germaniei in finala Cupei Mondiale din 2002, pe care a pierdut-o in fata Braziliei, iar ca jucator a cistigat competitia mondiala din 1990. In functia de selectioner al nationalei Germaniei va fi numit, cel mai probabil, fostul antrenor al formatiei bavareze Bayern München, Ottmar Hitzfeld.

Völler: „Nu este o tragedie“

Inainte a a-si prezenta demisia, selectionerul Germaniei, Rudi Völler, a afirmat ca eliminarea Germaniei de la Euro 2004 nu trebuie sa fie considerata o tragedie si s-a declarat nemultumit de numarul de goluri inscrise de echipa sa la acest turneu final. „Sintem foarte dezamagiti. In urma cu doi ani, ne bucuram de titlul de vicecampioni mondiali, iar acum sintem eliminati inca din grupe. Toate acestea ne-au lasat un gust amar. In a doua repriza a meciului cu Cehia, echipa a jucat, pentru prima oara la acest turneu, asa cum am dorit. In primul rind, conta golul. Obiectivul nostru la acest turneu a fost indeplinit doar pe jumatate. Am jucat un fotbal bun, dar nu am reusit sa marcam decit de doua ori, ceea ce este prea putin. Cehia a aliniat in meciul cu noi echipa a doua, care a crezut in victorie. Nu cred ca eliminarea este o tragedie, chiar daca este prematura si greu de digerat“, a spus Völler.

Ballack: „Problema noastra este ca nu inscriem“

Jucatorul Michael Ballack a afirmat ca echipa nationala a Germaniei trebuie sa gaseasca puterea de a trece peste aceasta eliminare de la Euro 2004 si sa se pregateasca in vederea Cupei Mondiale din 2006. „Problema noastra este ca nu inscriem, pentru ca in rest am jucat bine. Am avut o serie de meciuri slabe anul acesta, dar totusi ne-am calificat la Euro. In meciul cu noi, cehii au jucat cu echipa de rezerve. Noi am evoluat cu mult angajament, ne-am creat destule ocazii de gol, dar rezultatul a fost cel care a fost. Trebuie sa mergem mai departe, sa muncim si sa formam o echipa competitiva in vederea Cupei Mondiale din 2006“, a spus Ballack.

Bruckner: „Am demonstrat ca avem onoare“

Selectionerul Cehiei, Karel Bruckner, a afirmat ca fotbalistii care au evoluat in echipa Cehiei in partida cu Germania au vrut sa invinga pentru a demonstra ca au onoare. „Unii si-au pus foarte multe intrebari cu privire la motivatia noastra inainte de aceasta partida, din cauza ca noi eram deja calificati in sferturi. Dar noi am evoluat in toate meciurile cu aceeasi determinare, chiar si in cele amicale. Din punctul meu de vedere, nu exista o echipa B. Toti sint componenti ai lotului national al Cehiei si au intrat pe teren in aceasta seara pentru a demonstra ca au onoare si ca toate speculatiile au fost exagerate. “, a spus Bruckner.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS