12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAdvocaat: „Am jucat sub o presiune de nedescris“

Advocaat: „Am jucat sub o presiune de nedescris“

Selectionerul Olandei, Dick Advocaat, s-a declarat multumit de jocul si de atitudinea de care elevii sai au dat dovata in meciul cistigat miercuri, cu scorul de 3-0, in fata reprezentativei Letoniei, in ultima etapa a grupei D a Campionatului European. „Ma simt usurat. Am jucat sub o presiune de nedescris. Trebuia sa ne concentram la joc si sa cistigam, ceea ce am si facut. Nu le-am dat prea multe sanse letonilor, dar nici ei nu si-au creat prea multe ocazii. Sint multumit de jocul din aceasta seara (miercuri-seara – n.r.), de disciplina de care au dat dovada jucatorii. Cel mai important este ca am ramas uniti si tot impreuna vom sarbatori si victoria“, a afirmat Dick Advocaat.

Tehnicianul olandez a mentionat ca intelege dorinta antrenorului Cehiei, Karel Bruckner, de a menaja jucatorii-cheie in vederea partidei din sferturile de finala. „Cehia a jucat cu echipa a doua in meciul cu Germania si nu-i putem critica pentru asta. Probabil ca si noi am fi facut la fel daca am fi fost in locul lor. Au avut nevoie sa-si odihneasca jucatorii-cheie“, a spus Advocaat.

Starkovs: „Experienta a fost cea care a facut diferenta“

Selectionerul Letoniei, Aleksandrs Starkovs, a afirmat ca experienta jucatorilor olandezi a fost cea care le-a adus victoria in partida cu echipa sa. „Tin sa felicit Olanda, care a meritat din plin victoria si calificarea. Olanda avea nevoie de victorie si experienta a fost cea care a facut diferenta in aceasta seara (ieri-seara – n.r.). Jucatorii mei au dat tot ce au avut mai bun pe teren. In prima repriza au jucat mai slab. Olandezii au fost mult mai rapizi, mai tehnici decit jucatorii mei, dar lucrurile s-au imbunatatit in partea a doua“, a spus Starkovs.

Tehnicianul leton s-a declarat multumit de evolutia elevilor sai la Euro 2004 si a afirmat ca spera sa valorifice experienta dobindita la acest turneu final in preliminariile CM 2006, din Germania. „Sintem satisfacuti de rezultatele obtinute, mai ales ca aceasta a fost prima noastra prezenta la un turneu final. Acum ne asteapta preliminariile Cupei Mondiale, unde facem parte dintr-o grupa in care nu sintem favoriti. Nu sint genul de antrenor care face promisiuni, dar vom incerca sa obtinem calificarea“, a mentionat Starkovs.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS