16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSport„Nu a fost nimic de semnalat la acest joc“

„Nu a fost nimic de semnalat la acest joc“

Forul european considera ca nu a existat nimic suspicios la partida dintre Danemarca si Suedia, incheiata la egalitate, 2-2, rezultat care a permis calificarea ambelor formatii in sferturile de finala ale Euro 2004 si a semnat, totodata, eliminarea Italiei din competitie.

„Nu a existat nimic de semnalat la acest joc“, a afirmat purtatorul de cuvint al UEFA, Rob Faulkner. Intrebat daca forul continental va deschide o ancheta in legatura cu aceasta partida, Faulkner a raspus prompt: „Desigur ca nu“.

Inaintea acestui joc, presa italiana vorbea despre un posibil aranjament intre suedezi si danezi, care s-ar fi inteles sa termine meciul cu scorul de 2-2, egal care s-a si inregistrat, ducind la eliminarea automata a „squadrei azzurra“.

Federatia Italiana acuza rezultatul

Chiar daca tehnicianul „azzurrilor“, Giovanni Trapattoni, nu a dorit sa se lege de egalul dintre cele doua echipe nordice, considerind acuzatiile ca simple suspiciuni, Franco Carraro, presedintele Federatiei Italiene de Fotbal, a avut o cu totul alta parere. Membru in Comitetul Executiv al UEFA, batrinul Carraro (65 de ani) a afirmat ca Suedia si Danemarca au jucat in asa fel incit rezultatul meciului direct dintre ele sa duca la eliminarea Italiei de la Campionatul European. „Nu exista nici o indoiala, desfasurarea meciului dintre Danemarca si Suedia arata ca ambele echipe urmareau un meci egal. E adevarat, o dovada in acest sens este greu de gasit“, a spus Carraro.

Purtatorul de cuvint al forului continental, William Gaillard, a precizat insa ca „declaratia este una iresponsabila, probabil facuta sub imperiul emotiilor“. „Echipele si oficialii ar trebui sa invete sa piarda cu demnitate si sa se concentreze asupra turneului“, a incheiat Gaillard.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS