8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Meciul Suedia - Danemarca a fost o rusine!“

„Meciul Suedia – Danemarca a fost o rusine!“

Portarul italian Gianluigi Buffon crede ca meciul Suedia – Danemarca a fost o rusine. „Cind nu depindem numai de noi si stam la mina altor meciuri se poate intimpla orice. A fost o rusine. Inteleg cind o echipa nu are motivatie sa invinga, inteleg ca doua echipe pot termina la egalitate, dar nu 2-2 cind ambele formatii au nevoie de acest rezultat. Nu trebuie sa ne facem procese de constiinta. Altii ar trebui sa isi faca. Este o mare deceptie. Cuiva ar trebui sa-i fie rusine in aceasta seara, dar nu noua“, a precizat Buffon.

In schimb, atacantul suedez Henrik Larsson l-a contrazis pe Buffon, sustinind ca nici cineastul Steven Spielberg nu ar fi putut scrie un scenariu asemanator meciului Suedia – Danemarca, scor 2-2, rezultat in urma caruia cele doua tari nordice s-au calificat in sferturile CE. „Nu exista posibilitatea sa aranjezi un asemenea meci, nici macar Steven Spielberg nu ar fi putut scrie un scenariu ca acesta. Imi pare rau de italieni, dar in fotbal uneori cistigi, iar alteori pierzi“, a explicat fostul atacant al echipei Celtic Glasgow.

Trapattoni: „Iesim cu capul sus“

Selectionerul Giovanni Trapattoni a spus, la finalul meciului cu Bulgaria, cistigat de Italia, cu scorul de 2-1, in ultima etapa a grupei C a Campionatului European, ca echipa sa paraseste competitia din Portugalia „cu capul sus“. „Parasim competitia cu capul sus. In meciul cu Bulgaria am avut un penalti la Del Piero, iar in prima repriza ne-am creat multe ocazii de gol si am dictat ritmul partidei. Cu toate acestea, nu am reusit sa inscriem decit dupa pauza. Calificarea s-a pierdut in partida incheiata la egalitate cu Suedia, pe care meritam sa o cistigam. Nu cred ca a fost o intelegere intre suedezi si danezi. Cred ca exista etica in sport. Noi ne-am facut treaba, iar restul sint doar suspiciuni. Voi lasa comentariile in seama persoanelor care au vazut meciul. Personal, nu am nici o suspiciune. Am avut rezultate bune cu echipele de club si nu inteleg ce se intimpla la nationala“, a spus Trapattoni.

Olsen: „Acuzatiile sint ridicole“

Selectionerul Danemarcei, Morten Olsen, a calificat drept „ridicole“ acuzatiile privind un aranjament in meciul cu Suedia, rezultat care a condus la eliminarea Italiei din competitie. „Toti cei care au vazut meciul vor considera aceste acuzatii ridicole. Nu vreau sa mai discut despre acest subiect. Noi ne-am dorit sa cistigam meciul“, a spus Morten Olsen.

Selectionerul danez a adaugat ca echipa sa ar fi putut sa „inchida“ meciul in ultimele 20 de minute, cind conducea cu 2-1. „Ne doream sa terminam pe primul loc in grupa. Nu vreau sa comentez jocul Suediei. Eu ma ocup numai de echipa mea. Bineinteles ca sint multumit ca am obtinut calificarea, dar imi doream o victorie in aceasta seara“, a mai spus Olsen.

La rindul sau, unul dintre cei doi selectioneri ai Suediei, Lars Lagerback, a spus ca echipa sa „a luptat“ cu nationala Danemarcei, pentru a putea obtine rezultatul de 2-2, care a garantat calificarea ambelor echipe in sferturile de finala ale Euro-2004. „Daca Giovanni Trapattoni va urmari inregistrarea partidei, va vedea ca a fost un duel dur. Daca Italia a fost eliminata, trebuie sa se gindeasca unde a gresit“, a spus Lagerback.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS