15.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albastrii se reunesc astazi

Alb-albastrii se reunesc astazi

Trei saptamini au simtit fotbalistii Universitatii gustul vacantei, astazi, la ora 18.00, ei fiind chemati de Mircea Rednic la stadionul „Ion Oblemenco“, pentru reluarea pregatirii. Dupa un campionat incheiat chiar linga podium, dar la o distanta enorma de primul loc, Craiova are ginduri mari in urmatorul sezon, telul suprem fiind chiar adjudecarea campionatului. Daca aceasta dorinta este mereu vie in sufletul suporterilor, ea se confunda de aceasta data si cu obiectivul presedintelui, antrenorilor si chiar al jucatorilor.

Din pacate, perioada de pauza competitionala a adus din nou incertitudinea asupra stabilitatii financiare a clubului, Dinel Staicu oscilind intre a renunta la echipa si a mai cumpara inca una, in speta FC Craiova.

Trei au plecat, dar cine vine?

Fata de sezonul trecut, Universitatea nu ii va mai avea in lot pe Ovidiu Stinga, Mugur Bolohan si Catalin Craciunescu, iar alti jucatori, asupra carora trebuie sa se decida antrenorul, vor fi imprumutati unor cluburi sau „detasati“ la echipa-satelit. Noutatile sint reprezentate de Bornescu, Dina, Mircea Ilie si Augustin Calin, dar in privinta ultimului se va astepta incheierea pregatirii pentru a se lua o decizie finala. „Calin nu era in vederile mele, dar fiind jucator liber merita o sansa pentru a ma convinge“, a afirmat Rednic.

Cel mai important transfer de pina acum, Ionel Gane, este asteptat sa se intoarca miine la Craiova, pentru a semna un contract pe doi ani. Un alt jucator curtat de Universitatea, Erik Lincar, a iesit din vederile oficialilor craioveni, fiind considerat un fotbalist prea scump. Belgianul Pierre a promis si el ca va ajunge simbata seara in Banie, pentru a semna un contract pe un an.

De asemenea, astazi vor putea fi vazuti patru jucatori noi, de perspectiva, care vor fi ulterior trimisi la echipa-satelit, UFC Electro, unde trebuie sa fie instalat si un antrenor nou, cel mai probabil un tehnician din „curtea“ clubului din Banie.

Opt meciuri amicale in Austria

Alb-albastrii vor avea un regim de semicantonament pina duminica, iar de luni vor intra in cantonament in cadrul bazei din Lunca Jiului. Pe 6 iulie, craiovenii vor pleca spre Arad, iar de acolo in Austria, intr-o localitate de linga Salzburg, unde vor ramine pina pe 20 iulie. In afara celor patru partide de verificare stabilite deja pentru turneul din Austria, cu LASK Linz (Austria), Legia Varsovia (Polonia), TSV 1860 München (Germania) si Plymouth (Anglia), oltenii vor disputa alte patru jocuri amicale in compania unor echipe din ligile inferioare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS