17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCunosc scandinavii cuvintul blat?

Cunosc scandinavii cuvintul blat?

Chiar daca Italia invinge Bulgaria, Suedia si Danemarca isi pot asigura prezenta in sferturi daca meciul direct se incheie cu un rezultat de egalitate, dar nu mai mic de 2-2. In acest caz s-ar aplica regula numarului de goluri marcate in meciurile directe dintre cele trei echipe, Danemarca, Suedia si Italia, „azzurri“ avind doar un gol inscris Suediei.

Danemarca si Suedia cu siguranta nu sint straine una pentru cealalta, avind in vedere ca aceasta este cea de-a 98-a partida dintre cele doua nationale scandinave, de la prima lor intilnire, in anul 1913, cistigata, cu scorul de 8-0, de Danemarca si urmata de o alta, patru luni mai tirziu, cistigata tot de danezi, cu scorul de 10-0. In ciuda numarului mare de partide directe, Danemarca si Suedia nu s-au intilnit decit o singura data intr-un turneu final, intr-un meci de grupa adjudecat de gazda Suedia, cu scorul de 1-0, la Euro 1992, competitie cistigata de Danemarca, dupa finala disputata cu Germania.

Din cele 98 de partide disputate, Suedia a cistigat 45, in timp ce Danemarca a invins de 36 de ori, dar miza nu a fost niciodata mai mare decit in aceasta seara, echipele calificate din Grupa C depinzind si de rezultatul din celalalt meci dintre Italia si Bulgaria.

Cu tot lotul apt de joc, internationalul danez Ebbe Sand crede ca reprezentativa tarii sale are forta necesara pentru a-i invinge pe vecinii lor scandinavi. „Eu nu vad nici o diferenta intre Suedia si Bulgaria si sint convins ca vom fi mai buni. Pur si simplu cred ca noi sintem echipa mai buna“, a spus Sand, care s-a antrenat in piscina dupa accidentarea suferita in timpul partidei cistigate cu 2-0 in fata Bulgariei. Recuperat este si Dennis Rommedahl, care a fost inlocuit din cauza accidentarii suferite la doar zece minute dupa startul partidei cu Bulgaria de pe „Estadio Municipal de Braga“.

Ca de obicei, selectionerul danez Morten Olsen a tinut un antrenament inchis pentru exersarea tacticilor care vor fi adoptate in meciul cu Suedia. Cu toate acestea, Olsen crede ca un meci nu poate fi cistigat bazindu-te numai pe tactici. „Faptul ca Suedia joaca dupa o schema diferita de a noastra, cu doi atacanti, poate face lucrurile mai usoare pentru noi intr-un fel, si mai complicate in altul. Dar nu este vorba numai de sistemul de joc folosit, ci si de calitatea fotbalistilor care il joaca“, a spus Morten Olsen.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS