16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBelgianul Frederic Pierre va juca la Universitatea

Belgianul Frederic Pierre va juca la Universitatea

Primul jucator strain pe care Mircea Rednic l-a convins sa vina la Universitatea nu reprezinta o noutate pentru craioveni. Frederic Pierre s-a antrenat alaturi de alb-albastri in turneul din Italia, disputind si o partida din cadrul turneului de la Norcia, dar a fost trimis acasa de antrenorul Nicolo Napoli. Motivul: era prea lent si nu juca virf, ceea ce-si dorea italianul.

Fost jucator la Standard Liege, echipa la care evoluat si Mircea Rednic, Pierre a fost selectionat si in echipa nationala a Belgiei, cu care a jucat si la Bucuresti, in urma cu patru ani, un meci amical incheiat 2-1 pentru „tricolori“. Pierre, care are 30 de ani, a trecut pe la Anderlecht, Standard Liege, Eupen si Beveren, incheind sezonul precedent la Cercle Bruges, dar nu a evoluat in nici un minut pentru gruparea din prima liga belgiana la care au jucat in trecut Tibor Selimes si Dorinel Munteanu.

L-au interesat doar banii

Intrat intr-un con de umbra, dupa ce jucase in nationala Belgiei, Pierre a ales banii in locul faimei, ratind multe oportunitati de a reveni in prim-plan, pentru a cistiga mult mai bine la cluburi unde nu prea a fost folosit. Impresariat de fostul international belgian Patrick Vervoort, Pierre l-a refuzat pe Mircea Rednic, care l-a dorit la Rapid si in Arabia Saudita. „Cind i-am propus 100.000 de dolari sa vina la arabi, a preferat sa dea probe la Universitatea, unde i se promisesera 80.000. A ramas fara contract si apoi ar fi vrut sa-l iau, dar eu il adusesem pe Neaga“, a afirmat antrenorul Universitatii despre atacantul belgian. De data aceasta, Rednic a discutat direct cu jucatorul, evitind contactul cu agentul sau, iar Pierre si-a dat acordul pentru a veni duminica la Craiova.

„Este un fotbalist asemanator lui Godfroid si Ziyati. La fel ca ei, prefera sa stea rezerva la o echipa, dar macar isi incasau contractul. Vreau sa-l fac si pe el sa inteleaga ca mai are ceva de aratat in fotbal“, l-a caracterizat Rednic pe noul mijlocas al Universitatii Craiova.

Site-ul UEFA confirma transferul

Site-ul oficial al UEFA a anuntat ieri transferul lui Frederic Pierre la Universitatea, dupa ce a fost convins de Mircea Rednic, „care are o casa in Belgia“, sa vina in Romania. „Experimentatul fost- international belgian, de 30 de ani, care evolueaza pe postul de mijlocas ofensiv, a semnat un contract pe un, cu drept de prelungire pe inca unul, cu clubul din Romania“, se specifica pe site-ul UEFA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS