22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Azzurri“ se tem de un aranjament

„Azzurri“ se tem de un aranjament

Dupa ce reprezentativa Italiei a obtinut al doilea egal la Euro, 1-1, cu Suedia, rezultat care o pozitioneaza pe locul trei in grupa C, in urma scandinavilor si a danezilor, care au acumulat patru puncte, „macaronarii“ au inceput sa tremure, calificarea depinzind si de rezultatul dintre primele clasate. Presa din Peninsula a inceput sa faca fel de fel de speculatii privind o posibila intelegere intre Danemarca si Suedia, in meciul direct de miine seara, in urma caruia ambele formatii ar obtine calificarea in sferturile de finala ale competitiei, in detrimentul Italiei.

Tinind cont de situatia din clasament, „azzurri“ pot fi eliminati de la Euro 2004, chiar daca vor invinge Bulgaria, in ultimul meci din grupa, daca partida dintre cele doua echipe nordice se incheie la egalitate, cu un scor mai mare de 2-2.

Trapattoni, considerat vinovat

Mass-media din „Cizma“ il considera pe selectionerul Giovanni Trapattoni principalul vinovat, pentru faptul ca „squadra azzurra“ depinde si de jocul rezultatelor pentru a trece de grupe. „Atentie la scandal“, titreaza cotidianul Corriere dello Sport, care critica decizia lui Trapattoni de a-i scoate de pe teren pe Antonio Cassano si Alessandro Del Piero, apreciati pentru evolutia lor foarte buna, chiar inainte ca suedezul Zlatan Ibrahimovici sa aduca egalarea. „Cassano marcheaza si incinta. Trapattoni il scoate si pune Italia in pericol“, scrie cotidianul citat.

Si Gazzetta dello Sport lauda evolutia lui Cassano si se intreaba de ce Trapattoni a ales sa-l schimbe. „Cassano iese cine stie de ce? Tinarul jucator isi asuma cu responsabilitate rolul de inlocuitor al lui Totti, suspendat trei meciuri, si ne incinta prin evolutia sa“, noteaza publicatia italiana, care mai scrie ca „Suedia si-a batut joc de echipa lui Trapattoni, care trebuie acum sa spere ca danezii si suedezii sa dea dovada de corectitudine“.

Nordicii resping ideea unui pact

Antrenorii Danemarcei si Suediei resping ipoteza unei posibile intelegeri in vederea incheierii la egalitate, cu un scor mai mare de 2-2, a meciului direct de miine, rezultat ce ar conduce la eliminarea Italiei de la Euro 2004. „Bineinteles ca nu poate fi vorba despre nici un pact. Stim perfect unde vrem sa ajungem la acest turneu. Este o ipoteza absurda. Unele echipe se pot pregati pentru a obtine un 0-0, dar mi se pare dificil, daca nu chiar imposibil, sa intri pe teren cu obiectivul de a incheia meciul cu scorul de 2-2. Vreau sa reamintesc ca, in ultimii patru ani, Danemarca a pierdut numai sase partide. Nu sintem noi echipa care sa intre pe teren cu gindul de a obtine un egal. Din acest motiv, chiar si in meciul cu Suedia, vom juca pentru victorie“, a afirmat Morten Olsen, tehnicianul danezilor.

La rindul sau, unul dintre antrenorii reprezentativei Suediei, Larson Lagerback, a precizat ca o astfel de intelegere ar fi un lucru lipsit de fair-play. „S-a vorbit atit despre Totti, al carui gest lipsit de fair-play a fost sanctionat corect. Consider ca o intelegere intre Suedia si Danemarca ar fi ceva urit“, a spus Lagerback.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS