8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportIsi va reveni Anglia dupa „socul Zidane“?

Isi va reveni Anglia dupa „socul Zidane“?

Grupa B

Anglia – Elvetia

• Coimbra, stadion „Cidade de Coimbra“, astazi, ora 19.00 (TVR 1).

• Formatii probabile

Anglia: James – G. Neville, S. Campbell, Terry, A. Cole – Beckham, Gerrard, Lampard, Scholes – Owen, Rooney. Antrenor: Sven-Goran Eriksson.

Elvetia: Stiel – Haas, M. Yakin, Müller, Spycher – Huggel, Celestini, Wicky, H. Yakin – Frei, Chapuisat. Antrenor: Jakob Kuhn.

• Vor arbitra: V. Ivanov (Rusia) – Y. Dupanau (Belarus), V. Eniutin (Rusia).

Dupa meciul mult asteptat cu Franta, primul la Euro 2004 al Angliei, suporterii nationalei Albionului nu s-au aratat prea ingrijorati de ceea ce se va intimpla in meciul din aceasta seara, cu Elvetia, de la Coimbra. Dupa planurile staff-ului tehnic al selectionatei engleze, aceasta partida este una care trebuie neaparat cistigata, in ciuda faptului ca elvetienii au demonstrat ca pot face fata unora dintre cele mai bune echipe europene, cum ar fi Rusia si Irlanda. Oricum, cu toate ca nu este formata din staruri, ca aceea a Frantei, echipa lui Jakob Kuhn are la dispozitie jucatori destul de abili.

Elvetia a mai incurcat o data Anglia in meciul de deschidere al Euro 1996, terminat la egalitate, desi elvetienii meritau sa cistige, mai ales ca urmare a evolutiei din cea de-a doua repriza. Anglia a cistigat primul meci impotriva Elvetiei in 1954, la Berna. Mai mult ca sigur, Elvetia va incerca sa cistige cel putin un punct in meciul din aceasta seara, avind in vedere ca va intilni Franta in ultimul sau meci in Grupa B.

Internationalul elvetian Hakan Yakin, poate cel mai titrat jucator al nationalei sale, pretinde ca echipa sa va preda Angliei o lectie a umilintei in acest meci si va invirti cutitul in ranile deschise ale englezilor dupa infringerea suferita in fata Frantei, in ultimele minute ale partidei de duminica.

„Am urmarit meciul Franta – Anglia, a fost incredibil. Apararea engleza nu m-a convins deloc. Echipa engleza nu are capacitatea mentala de a reactiona pe teren. O echipa de calitate ar putea sa fie in stare sa cistige un meci dupa ce a condus cu 1-0 timp de 90 de minute. Anglia are insa multe incertitudini in evolutia sa. Fotbalul englez mi-a adus noroc. In urma cu citeva sezoane, am eliminat, cu Basel, formatia Liverpool din Liga Campionilor. Sint sigur ca Owen, Gerrard si Heskey isi vor aminti. Acum pot face acest lucru si cu echipa nationala“, a spus Hakan Yakin, care crede ca Anglia nu se ridica la nivelul unei echipe data ca favorita la un turneu final.

„O echipa ca Anglia are multe vedete si prea putini jucatori muncitori. In felul acesta, nu vor ajunge niciodata la cel mai inalt nivel, pentru ca se considera intotdeauna favoriti si nu reusesc niciodata sa cistige nimic. Au nevoie de o lectie a umilintei si Elvetia le-o va da pe gratis“, a spus Yakin, care este increzator ca echipa sa poate fi surpriza datorita careia lumea sa isi aminteasca de Euro 2004.

„Visul meu este sa cistig acest Campionat European. Grupa noastra este foarte dificila, dar avem posibilitatile noastre. Am fost convins ca Franta va invinge Anglia si acum ii vom invinge si noi pentru ca ei sufera deja. Cuvintul esec nu exista in vocabularul nostru. Cu putin noroc, vom reusi sa facem ceea ce a facut Danemarca la Euro 1992. Avem o echipa tinara, cu multa ambitie“, a completat Hakan Yakin.

De partea cealalta, capitanul nationalei Angliei, David Beckham, pretinde ca selectionata antrenata de Sven-Goran Eriksson poate scapa de frustarea de dupa meciul cu Franta, razbunindu-se pe Elvetia.

„Starea mea de spirit este mult mai buna decit era dupa meci (cu Franta – n.r.). Am fost toti tristi, unii mai dezamagiti decit ceilalti, dar este responsabilitatea mea de capitan de echipa sa nu imi fac griji despre ceea ce s-a intimplat. Pot sa va asigur ca toti jucatorii se simt bine acum“, a spus Beckham, care nu a subestimat insa echipa antrenata de Kobi Kuhn.

„Nu consideram nici una dintre adversarele noastre ca slaba. Stim ca este o echipa puternica si trebuie sa o invingem. De la primul fluier vom incerca sa atacam Elvetia cit de puternic putem. Inca sintem frustrati, iar ei, care au facut un meci egal (0-0 cu Croatia – n.r.), vor incerca sa cistige. Vom juca gindindu-ne ca intilnim din nou Franta. Acesta este felul in care ne pregatim pentru acest meci“, a spus „galacticul“ Beckham.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS