10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCantonamentul „pandurilor“ de la Rinca este departe de a fi finalizat

Cantonamentul „pandurilor“ de la Rinca este departe de a fi finalizat

In urma cu un an, dupa ce a preluat conducerea echipei de fotbal Pandurii Tirgu Jiu, USMO a demarat la Rinca construirea unei baze care sa fie folosita si ca loc de pregatire pentru sportivi in perioada intercompetitionala, pe linga destinatia turistica. In proiect figureaza un hotel, un teren de fotbal si mai multe terenuri pentru alte sporturi, care iarna pot fi folosite ca patinoar. Presedintele USMO si al echipei Pandurii, Marin Condescu, anunta cu ceva timp in urma ca toate finisarile interioare si exterioare ale hotelului sint gata, fiind nevoie doar de dotarile acestuia, termenul de finalizare a lucrarilor fiind prevazut in aceasta vara.

Acum doua zile insa la Rinca se lucra la o parte a acoperisului, iar de finisari, cel putin exterioare, nici nu poate fi vorba. Este putin probabil ca in aceasta vara hotelul sa poata fi dat in folosinta, asa cum estima Condescu. Si baza sportiva, care se afla la citiva kilometri de hotel, la intrarea in statiune, este departe de a fi gata, lucrarile aflindu-se in stadiu incipient. Un buldozer se odihnea pe niste mormane de pietris si nu arata ca fiind folosit de curind, astfel ca oile si vacile pasteau linistite pe linga viitorul teren de fotbal.

Investitie care nu-si are rostul

Utilitatea bazei de pregatire aflata la 40 de km de Tirgu Jiu este pusa sub semnul intrebarii atit timp cit in zona nu se afla adversari pentru partide amicale, iar ca sa fie folosita drept cantonament inaintea jocurilor nici nu se pune problema.

Antrenorul Emil Sandoi spunea ca o echipa care doreste performanta trebuie sa indeplineasca trei conditii, un cantonament propriu, un teren de antrenament la nivelul terenului de joc si un mijloc de transport. In prezent, echipa Pandurii investeste 40 de miliarde intr-un cantonament care, cel putin in actualele conditii, nu-si are rostul, atit timp cit in Tirgu Jiu fotbalistii sint cazati la un hotel in centrul municipiului, iar antrenamentele se fac pe diverse terenuri, in functie de bunavointa proprietarilor.

Condescu este constient ca nu se poate utiliza cantonamentul de la Rinca in timpul sezonului: „Nu va fi cea mai buna solutie sa te duci joi seara in cantonament la Rinca si sa cobori simbata dimineata la meci. Sint multe echipe care au cantonamentul in apropierea stadionului“.

Propunere de concesionare

La inceputul sezonului trecut, Marin Condescu, proaspat numit presedinte la Pandurii, a studiat posibilitatea construirii unui teren sintetic in incinta Complexului Sportiv al municipiului Tirgu Jiu, refacera terenului central si gazonarea terenului II de antrenament. Pentru a face aceste investitii, Condescu doreste concesionarea pe o perioada de cel putin 49 de ani a bazei sportive: „Am facut o propunere pe care o reinnoim acum ca toata baza sportiva sa ni se concesioneze pe 49 de ani, la fel ca la Petrosani. Eu cred ca vom gasi intelegerea necesara“.

De cealalta parte, consiliul local, proprietarul Complexului Sportiv, prin vocea primarului Florin Circiumaru, nu este dispus sa investeasca singur in refacerea terenurilor I si II fara sprijin din partea celor care il folosesc, astfel ca s-a ajuns la o solutie intermediara, apelindu-se la cosmetizarea terenului central, in timp ce terenul II nici macar nu a fost insamintat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS