15.5 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Sintem constienti ca se poate“

„Sintem constienti ca se poate“

Atacantul divizionarei B din Tirgu Jiu, Sorin Vintilescu, a primit recent, in cadrul unei ceremonii organizate la Govora, premiul pentru cel mai bun jucator din seria B 2, devansindu-i pe Volocaru (Minerul Motru) si Gigel Bucur (Sportul Studentesc). Vintilescu a ocupat si pozitia a treia in clasamentul celor mai buni marcatori din seria a doua a Diviziei B, cu 12 goluri, la egalitate cu Volocaru.

– Cit te motiveaza pentru viitor acest premiu?

– Normal ca ma motiveaza foarte mult si ma obliga, pentru ca sint constient ca si pretentiile antrenorului si ale publicului vor creste, dar nu numai in cazul meu, ci si al echipei. Pentru ca, daca anul trecut nu ne lua nimeni in calcul, daca am fi zis ca vrem sa promovam, acum toata lumea va fi cu ochii pe noi. Iar daca vom dezamagi, vom avea mult de pierdut.

– A fost o intimplare anul acesta ca Pandurii s-a implicat in lupta pentru promovare?

– Nu, categoric n-a fost o intimplare, pentru ca, daca ne uitam la diferenta dintre noi si celelalte echipe care au terminat in clasament, asta spune totul. Eu zic ca ierarhia finala a fost exact ierarhia valorica a seriei. O data ce Sportul a promovat, au fost cei mai buni, iar noi am urmat dupa ei.

– Ce crezi ca a lipsit echipei ca sa promoveze in acest sezon?

– Probabil ca experienta unei competitii mai puternice. Spre deosebire de Sportul, trebuie sa recunoastem ca avem mai putina experienta in ceea ce priveste jocurile cu miza. Pina in acest sezon, ce meciuri cu miza a avut Pandurii? N-a fost nici la retrogradare, nici la promovare, ca sa zici ca de un anumit meci depindea ceva. Poate depindea o prima de joc sau o anumita clasare cum ar fi locurile 5-9, dar asta e altceva.

Promovarea nu mai este

o povara

– In sezonul viitor s-a anuntat ca veti avea ca obiectiv promovarea. Crezi ca apasa obiectivul acesta prea mult pe umerii vostri?

– Nu, pentru ca avem deja experienta de un an in care ne-am luptat pentru promovare. Chiar daca la inceput nu a anuntat nimeni public ca se vrea promovarea, noi, jucatorii, traiam sentimentul ca asta trebuie sa facem. Si n-ar trebui sa ne mai apese, pentru ca am vazut deja cum e acolo sus si sintem constienti ca se poate.

– Anul acesta a fost concurenta pe posturi?

– Da, pot spune ca a fost, dar unii cind au avut sansa sa intre in locul unui titular, poate ca n-au dat randamentul pe care il astepta conducerea tehnica. Eu cred ca in atac am fost cei mai descoperiti, pentru ca in tur au fost unele jocuri in care din patru atacanti care eram in lot n-au fost valizi decit doi.

– Ce crezi ca ar mai trebui echipei pentru a fi siguri de promovare sau pentru a aborda promovarea cu mai multe sanse?

– E greu sa spun eu pentru ca antrenorii si conducerea clubului stiu foarte bine ce mai trebuie, o data ce au anutat acest obiectiv si ni l-au impus.Cred ca ar fi nevoie de continuitate, dar si de citiva jucatori care sa aduca un suflu nou, pentru ca impreuna cu noi sa se formeze o echipa si mai buna.

„Indiferent ce echipa

va veni in serie, vom avea acelasi obiectiv“

– Cind ai simtit ca la Pandurii se doreste mai mult decit plafonarea pe care ai gasit-o in urma cu trei ani?

– In momentul in care s-a schimbat conducerea echipei. Exact cu un an in urma, cind echipa dezbinata care am fost in sezonul trecut a inceput sa se adune. Sincer sa fiu, atunci nu mai aveam nici o tragere de inima sa vin la stadion. Dupa sosirea lui Emil Sandoi a intervenit placerea de a veni la pregatire si, cind faci un lucru cu drag, normal ca il faci cit poti tu de bine. Bineinteles ca la promovare putini dintre noi indrazneam sa speram, dar am vazut, dupa fiecare etapa, cum vin si rezultatele. Asa am inceput sa ne interesam, dupa fiecare meci, ce a facut Sportul. Azi asa, miine asa, pina am ajuns sa ne luptam cu ei.

– Conteaza foarte mult in atingerea obiectivului faptul ca Petrolul va fi, probabil, repartizata in seria a doua?

– Indiferent ce echipa va veni in serie cu noi, vom avea acelasi obiectiv. In mod normal, daca vor fi cu noi in serie, si ei vor pleca cu acelasi gind, pentru ca este vorba despre o echipa cu traditie in fotbal si nu cred ca vor renunta asa usor. Sa nu uitam ca anul trecut aveau doua echipe in Divizia A. Va fi o lupta si mai dura decit in sezonul recent incheiat, dar nu mai avem voie sa ratam! Daca anul acesta nu ne-a acuzat nimeni ca am terminat pe locul doi, sint convins ca la anul nu ne va ierta nimeni daca o sa avem un esec.

In urma cu un an, nu era nici rezerva

Venit la Pandurii in urma cu trei ani, cind antrenor era tot Emil Sandoi, Sorin Vintilescu a fost dorit mai intii la Gilortul Carbunesti, echipa care se lupta atunci pentru promovare. Dupa un sezon de acomodare cu formatia din Tirgu Jiu, atacantul si-a cistigat incet-incet statutul de titular.

Una dintre cele mai negre amintiri ale sale la Pandurii se leaga insa de perioada antrenorului Octavian Cojocaru, sezonul 2002-2003, cind, in retur, a stat pe banca alaturi de mai multi colegi din echipa, fiind suspendat de fosta conducere pentru ca avusese curajul sa protesteze impotriva metodelor de pregatire ale fostului tehnician.

Joaca de trei ani la Pandurii si nu doreste sa plece

Cel mai bun jucator din B2 spune ca nu a primit nici o oferta concreta de la vreun club din Divizia A, dar nici nu si-ar dori sa paraseasca Pandurii: „Nu am de gind sa plec, dar imi doresc sa joc in Divizia A. Deja se fac trei ani de cind evoluez la Tirgu Jiu, dar pentru mine cel mai frumos ar fi sa urcam toti acolo, in A“.

Vintilescu afirma ca i-ar fi greu sa se desparta de colegi si de antrenorul Emil Sandoi: „E greu sa schimbi vestiarul si colectivul in care ai lucrat atita timp. Eu am schimbat mai multe echipe, dar de unde am plecat am facut-o, de fapt, de nevoie, deoarece Calafat si Drobeta s-au desfiintat. Pandurii ar fi a treia echipa la care ajung pentru ca am fost solicitat“.

Atacantul oltean a venit la Pandurii de la FC Drobeta, dar a debutat la Chimia Craiova si a mai jucat si pentru Constructorul Craiova, Dinamo International Calafat si fostul Extensiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS