12.3 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Banii nu mai sint ai mei,ci ai copiilor mei“

„Banii nu mai sint ai mei,ci ai copiilor mei“

Dupa meciul spectacol de la Novaci, Ilie Balaci a afirmat ca nu se mai intoarce niciodata la Craiova ca antrenor sau ca investitor, motivind ca banii cistigati de el pina acum apartin copiilor lui. „Printul“ a mai spus ca fotbalistii de astazi nu mai traiesc din realizarile de pe gazon, ci mai mult din povestile inventate, mai mult sau mai putin de presa. Totodata, Balaci a recunoscut ca si „Craiova Maxima“ a blatuit meciuri, pentru ca viata era ca si acum, grea.

– Este placut sau dureros sa te intorci pe dreptunghiul verde?

– Dureros n-are de ce, pentru ca stiu ca au trecut anii, asa ca nu ne mai facem probleme. Placut pentru ca ne intilnim si, vorba lui Ion Chirila, Dumnezeu sa-l ierte, spunea ca noi fotbalistii traim din amintiri. Asta incercam sa facem in momentul de fata.

– A fost blat?

– Nu e clar. Nu aveam niciodata posibilitatea sa jucam, de la egal la egal, cu Severinul, pentru ca, din cite stiu eu, pentru ca le-am fost antrenor, sint macar cu 10 ani mai tineri decit noi, cazul Brehui si al mai multor componenti.

– Era capabila „Craiova Maxima“ de vreun blat?

– Pe timpul ala da. Da, pentru ca eram prost platiti, eram o echipa studenteasca si viata era ca si acum, destul de grea.

– In meciul de astazi au fost citeva absente de la „Craiova Maxima“. Ar fi fost frumos sa fiti toti pe gazon?

– Sper ca la urmatorul meci, la Severin, sa aiba toti posibilitatea sa vina: Costica Stefanescu, Silvica Lung, Gabi Boldici, Ungureanu, Ticleanu, Geolgau. Unii din ei sint la munca, altii nu au avut posibilitatea, fiind plecati in concediu. Sper sa fie toti la urmatorul meci la Severin, pentru ca vrem sa mai facem un alt joc acolo.

– In ce tricou v-ati simtit mai bine, in cel albastru, al Universitatii, sau in cel rosu, al Severinului?

– Alb-albastru, e clar, e tot ce-i mai frumos. Spunea cineva, actualul meu presedinte, ca inima lui este galbena si singele rosu. In cazul meu, cred ca pot spune ca inima mi-e albastra si singele rosu, ca echipamentul Severinului.

Vede Franta favorita la Europene

– Cine cistiga Campionatul European?

– Greu de spus. As vrea Italia, dar nu se stie. Italia sau Spania as vrea sa ajunga in finala, dar cred ca Franta este favorita.

– E dureros ca Romania este acasa?

– Nu, pentru ca nu am meritat sa fim acolo.

– Revenind la Universitatea, nasul dumneavoastra, Costel Mitrita, doreste sa va apropie de Craiova. Este posibil?

– Eu am fost aproape de Craiova tot timpul, dar fizic nu se mai poate. Am spus cind am plecat din Banie ca nu ma mai intorc in fotbalul romanesc ca antrenor. Cu inima o sa fiu permanent linga Universitatea, dar, ca antrenor, mi-au ajuns doua semimandate la Craiova.

– Totusi, ca investitor, cind sa va astepte suporterii Universitatii?

– Deja banii pe care i-am cistigat nu mai sint ai mei, ci ai copiilor mei.

– Fotbalistii din generatia actuala vor avea de ce sa-si aminteasca peste ani?

– Cum sa nu. Din articolele pe care le scrieti voi, mai curate sau mai putin curate. Au, au cu siguranta. Fotbalul are si el un rol, pentru ca din asa ceva traiesc, dar incearca sa faca un melanj.

– Cirtu ramine cu un gol de la acest joc, Ilie Balaci?

– Cu organizarea acestui meci, pentru ca eu am fost promotorul acestei intilniri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS