10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Sport pe scurt

Atletism, Campionatele Internationale ale Romaniei

Craiovenii spera la cit mai multe medalii

In acest week-end, stadionul „National“ din Complexul Sportiv „Lia Manoliu“ va gazdui cea de-a 49-a editie a Campionatelor Internationale de atletism ale Romaniei. Participarea se anunta destul de numeroasa, competitia fiind pentru sportivi un criteriu de verificare inaintea concursurilor importante din acest an, pe primul loc fiind, bineinteles, Jocurile Olimpice de la Atena.

La aceste campionate si-au anuntat prezenta atleti din zece tari, Japonia, Grecia, Turcia, Moldova, Egipt, Serbia Muntenegru, Liban, Maroc, Tunisia si Cipru, plus cei din Romania. Si Craiova va fi bine reprezentata, nu mai putin de 30 de sportivi de la CSM si LPS urmind sa intre in competitie, cu gindul la cit mai multe medalii, cele mai mari sanse avindu-le Claudia Stef, Alina Cucerzan, Cristina Pomacu, Liliana Barbulescu, Anca Satfa sau Ileana Brindusoiu.

Reuniunea atletica Golden League

Patru romani lupta pentru marele premiu

In localitatea norvegiana Bergen se desfasoara, incepind de ieri, primul concurs din seria Golden League, circuit compus din cele mai importante sase reuniuni atletice ale sezonului.

Printre cei prezenti la Bergen se numara si patru atleti romani, Ionela Tirlea, Maria Cioncan, Monica Iagar si Marian Oprea. Tirlea, care va concura in proba de 400 m, le va avea ca principale adversare pe senegaleza Fatou Fall si pe britanica Lee McConell, in timp ce Maria Cioncan, angrenata in proba de 1.500 m, va concura alaturi de portugheza Carla Sacramento si de americanca Jo Fenn.

La rindul ei, Monica Iagar se va confrunta cu nume de referinta in proba de saritura in inaltime, precum Hestrie Cloete (Africa de Sud) si Inga Babakova (Ucraina). In intrecerea baietilor, Marian Oprea va concura la triplu salt alaturi de suedezul Christian Olsson, americanul Charles Friedek, cubanezul Yoelvis Quesada si francezul Julien Kapek.

Handbal (f), CE din Ungaria

Adversari dificili pentru tricolore

Selectionata feminina de handbal a Romaniei va evolua la Campionatul European din Ungaria, care va avea loc in luna decembrie, in grupa C, alaturi de formatiile Danemarcei, Germaniei si Suediei. Tricolorele s-au calificat la acest turneu final in urma unui baraj cu formatia Olandei, 31-28 in deplasare si 27-27 pe teren propriu. In Ungaria, echipa antrenata de Cornel Otelea va intilni in ordine formatiile Suediei, Germaniei si Danemarcei, toate echipe cu pretentii mari la aceste Europene.

Iata care este componenta celorlalte grupe de la Campionatul European: Grupa A: Norvegia, Cehia, Ucraina, Spania; Grupa B: Rusia, Serbia-Muntenegru, Slovenia, Croatia; Grupa D: Franta, Ungaria, Austria, Belarus.

Volei (m), turneu de calificare

Romania vrea sa intre in prima grupa valorica

Echipa nationala de volei seniori a Romaniei, care il are in staff-ul tehnic si pe antrenorul craiovean Dan Pascu, a inceput de ieri, la Tulcea, meciurile din cadrul primului turneu de calificare in grupa A valorica a Europei.

Tricolorii urma sa intilneasca aseara, in primul meci, reprezentativa Norvegiei, urmind ca astazi, de la ora 18.30, Romania sa joace impotriva Bosniei-Hertegovina. Miine, voleibalistii romani vor avea ca adversari reprezentativa Moldovei.

Cel de-al doilea turneu de calificare este programat anul viitor, in Norvegia, cind tricolorii spera sa se numere printre echipele din prima grupa valorica a voleiului european.

Turul ciclist al Romaniei, etapa a 4-a

Bulgarul Koev ramine in galben

Turul ciclist al Romaniei a continuat joi cu etapa a patra, desfasurata pe traseul Sibiu – Medias – Tirgu Mures, pe distanta de 145 km. In aceasta cursa s-a impus la sprint germanul Arne Hinrichsen, in trei ore, 24 de minute si o secunda, urmat in acelasi timp de ucraineanul Serghei Hrecin si de turcul Mustafa Ozunal. In primii zece rutieri s-a aflat si romanul Sorin Gabriel Pop.

Dupa patru etape desfasurate, bulgarul Vladimir Koev si-a pastrat tricoul galben, al liderului clasamentului general individual. Tricoul rosu, al sprinterilor, este purtat in continuare de turcul Behcet, tricoul verde, al celui mai bun catarator, a ramas in posesia compatriotului sau Mert Mutlu. Tricoul alb, al liderului clasamentului general individual pe puncte, este purtat de ucraineanul Starcik, iar purtatorul tricoului bleu, al celui mai bine clasat rutier roman, ramine Gabriel Sorin Pop.

Etapa a cincea se desfasoara pe traseul Tirgu Mures – Gheorgheni – Izvorul Muresului, pe o distanta de 163 de kilometri, fiind prevazuta cu trei sprinturi.

Pentru ca vrea sa revina in cea mai buna forma

Kuerten nu va participa la Wimbledon

Tenismanul Gustavo Kuerten, de trei ori cistigator al turneului de la Roland Garros, a precizat ca nu va participa la editia din acest an a turneului de Grand Slam de la Wimbledon, care va incepe pe 21 iunie. „Scopul meu este sa revin la forma maxima, dupa problemele pe care le-am avut la soldul drept, si am nevoie de cel putin sase saptamini de antrenamente intense“, a spus jucatorul brazilian.

Kuerten, numarul 24 mondial, a adaugat ca doreste sa se pregateasca pentru a juca pe suprafete dure si in vederea participarii la Jocurile Olimpice de la Atena, care se vor desfasura in luna august. „Stiu ca, atunci cind nu voi mai avea dureri, voi putea reveni printre cei mai buni jucatori din lume“, a incheiat tenismenul, sfert-finalist la ultima editie a turneului de la Roland Garros.

Formula 1, MP al Canadei

Michael Schumacher mizeaza pe cifra 7

Pilotul german al scuderiei Ferrari, Michael Schumacher (foto), poate scrie o noua pagina de istorie cu ocazia Marelui Premiu al Canadei, a opta proba a Campionatului Mondial de Formula 1, care va avea loc miine, pe circuitul Gilles-Villeneuve din Montreal.

Daca se va impune, „Schumi“ va deveni primul pilot care cistiga de sapte ori aceeasi cursa, dupa succesele repurtate in 1994 cu Benetton, apoi in 1997, 1998, 2000, 2002 si 2003 cu Ferrari, pe pista canadiana. De asemenea, germanul ar inregistra in aceasta situatie a saptea victorie a sa din acest sezon si a 77-a din cariera.

Tinind cont ca el vizeaza anul acesta un al 7-lea titlu mondial, Michael Schumacher ar putea sa mearga duminica seara la Cazinoul din apropierea circuitului canadian si sa mizeze pe cifra 7.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS