6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAdrian Mutu s-ar putea transfera la Atletico Madrid

Adrian Mutu s-ar putea transfera la Atletico Madrid

Internationalul roman Adrian Mutu este urmatorul jucator de la echipa engleza Chelsea Londra care ar putea parasi formatia, dupa instalarea noului antrenor Jose Mourinho.

Dorit de echipa spaniola din Primera Division Atletico Madrid, Mutu i-a costat pe „albastri“ 15,8 milioane de lire sterline (aproape 24 de milioane de euro – n.r.), anul trecut, cind a fost adus in Premier League de la formatia italiana AC Parma. Impactul sau in prima divizie engleza a fost limitat, „briliantul“ reusind sa inscrie numai zece goluri inainte ca sezonul sa se incheie prematur pentru el in luna aprilie, cind a suferit o accidentare la genunchi.

Potrivit presei iberice, achizitionarea lui Adrian Mutu este unul dintre obiectivele gruparii Atletico Madrid, unde atacantul tricolor ar putea deveni coechipier cu Cosmin Contra, desi situatia lui „Gurita“ la echipa din capitala Spaniei este incerta. Se pare ca „Briliantul“ este de acord cu acest transfer, iar directorul sportiv al clubului Atletico, Toni Munoz, le-ar fi comunicat membrilor Consiliului de Administratie ca Mutu este cel mai potrivit jucator pentru banda stinga a echipei madrilene.

O problema cu care s-ar putea confrunta Atletico in vederea achizitionarii lui Mutu, pe linga cea financiara, ar putea fi aceea legata de statutul de extracomunitar al internationalului roman. Incepind din sezonul viitor, fiecare echipa din Spania va putea avea in lot numai trei jucatori extracomunitari.

„Deoarece transferurile lui Perea si Etoo sint ca si aranjate, achizitionarea lui Mutu ar duce la cinci numarul jucatorilor extracomunitari, astfel ca va trebui sa se renunte la Cosmin Contra si Veljko Paunovici“, a scris cotidianul spaniol As.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS