10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Vreau sa mutam capitala fotbalului la Craiova“

„Vreau sa mutam capitala fotbalului la Craiova“

Dupa ce si-a aminat plecarea cu trei zile, antrenorul Universitatii a parasit ieri Bania, cu destinatia Belgia. Desi va petrece o saptamina linga familia sa, „Puriul“ a marturisit ca nu va avea timp de odihna si va incerca sa revina insotit de citiva jucatori straini de valoare.

„Aliuta are oferta de la Feyenoord“

– Domnule Rednic, a meritat sa va aminati plecarea?

– Eu zic ca a meritat. Eu nu sint omul care sa las o treaba in voia sortii, fara sa ma implic personal, iar acum este perioada cea mai incarcata pentru mine. Daca nu reusesc sa-mi stabilesc lotul pentru sezonul urmator, degeaba ma chinui in timpul campionatului.

– Sinteti multumit de „afacerea verii“, cu Plesan la Steaua si „tripleta“ stelista in Banie?

– Mai exista doar citeva aspecte legate de suma de transfer, pentru care trebuie sa se inteleaga Dinel Staicu si Gigi Becali. Eu am discutat cu jucatorii si doar pe Aliuta nu l-am convins definitiv, el avind oferta din Olanda, de la Feyenoord, dar eu cred ca si el va ajunge la Craiova.

– Stiti ca Oprita a fost subiectul unui litigiu intre Universitatea si Steaua?

– Stiu, dar nu sint probleme in privinta sa. Oprita mi-a spus ca ar veni si pe jos, numai sa lucreze cu mine. Este un atacant pe care mi l-am dorit foarte mult si nu este un om cu doua fete, precum Njock, care ba vrea sa plece, ba este fericit sa ramina.

„Presedintii romani au vazut prea multe telenovele“

– Mai insistati pentru Sabin Ilie si Ziyati?

– Despre jucatorii de la Rapid nu mai vreau sa vorbesc. Eu le-am facut o propunere, acum depinde de ei ce vor sa faca in continuare, daca isi vor rezolva sau nu problemele. Despre ei, il pot cita pe Pavel Badea, care a spus o vorba mare: „In fotbalisti si in mite sa nu te increzi niciodata“.

– Ati rezolvat transferul lui Pascovici?

– Eu am discutat cu el si l-am convins sa vina la Craiova. Cosmin este un baiat de caracter, dar cei de la Farul i-au creat multe probleme. A semnat cu noi pe trei ani, dar trebuie sa ne intelegem cu Farul, el avind o clauza de 125.000 de dolari, prin care poate pleca doar peste hotare. Daca nu vor sa-l dea, va pleca si in strainatate pentru citeva luni…, daca intelegeti ce vreau sa spun. O data cu venirea lui Pascovici, voi renunta la aducerea lui Dorel Mutica.

– Ce parere aveti despre sumele care se vehiculeaza in fotbalul romanesc?

– Parca au innebunit toti presedintii. Cred ca au vazut prea multe telenovele de au inceput sa solicite 200.000 de dolari pentru jucatori care abia au dat citeva pase prin Divizia A. Pai le-am spus: cu sumele astea iau fotbalisti din prima divizie franceza liberi de contract si maninca jar.

„Asa sintem noi, oltenii!“

– Bornescu si Dina vor face parte din lot anul viitor ?

– Eu i-am vazut in acest retur si mi i-am dorit la Universitatea, dar si in privinta lor am avut probleme la pret. Asa sintem noi, oltenii, nu vrem sa ne ajutam intre noi, iar daca vin altii le dam jucatori degeaba. Bornescu va fi unul dintre cei trei portari, alaturi de Guso si Banica. De altfel, m-am decis asupra unui lot de 20 de jucatori, plus trei portari, iar alti trei-patru jucatori vor face naveta de la echipa-satelit.

– La cine renuntati din lotul de anul trecut?

– Singurul care a primit acceptul sa-si caute echipa este Ovidiu Stinga. In rest, o sa vedem; poate pe unii ii imprumutam, la altii renuntam. Nu voi ceda insa la jucatori de perspectiva, asa cum sint Tudor, Stoianof sau Preda, despre care s-a spus ca vreau sa-i dau afara.

– Zilele trecute pareati decis sa parasiti echipa, alaturi de Dinel Staicu?

– Acum s-a mai schimbat situatia. Este perioada alegerilor, se schimba multe. Ar trebui ca viitorul primar sa ajute echipa, sa ia exemplul primariilor din Oradea sau Bacau. Oricum, vin joia viitoare in Craiova si aduc cu mine si citiva jucatori. Pina atunci, incepind de duminica, i-am invitat pe toti jucatorii la Costinesti, la mare, impreuna cu sotiile si prietenele.

– Toate contractele noilor jucatori le-ati facut pe trei ani. Aveti de gind sa ramineti printre olteni pina in 2007 ?

– Nu se stie, dar cert este ca mi-as dori acest lucru. Conditia este sa fiu lasat in pace sa lucrez, sa nu mai fie scandaluri. Vreau sa mutam capitala fotbalului la Craiova. De altfel, pot sa ma consider oltean cu acte in regula, nu am si pasaport?

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS