6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUn nou actionar principal la Valencia

Un nou actionar principal la Valencia

Fostul presedinte al formatiei spaniole FC Valencia, Francisco Rog, si-a vindut, la sfirsitul saptaminii trecute, actiunile detinute in cadrul gruparii care a cistigat editia de anul acesta a Cupei UEFA. Decizia lui Roig survine la citeva zile dupa ce tehnicianul Rafael Benitez a fost demis de consiliul director al clubului, in ciuda performantelor istorice reusite de acesta cu echipa spaniola (cistigarea Cupei UEFA si a campionatului spaniol – n.r.).

Roig si-a vindut actiunile cu 31 de milioane de euro

Roig, un critic acerb al consiliului director, nu a facut un secret din dorinta de a recistiga presedintia clubului, dar a incheiat legaturile cu clubul spaniol vineri seara, cind a hotarit sa isi vinda cota de actiuni a gruparii, estimata la aproape 31 de milioane de euro, lui Bautista Soler, care a devenit astfel principalul actionar al Valenciei. Fiul lui Bautista Soler, Juan, spera ca acest schimb sa puna capat luptei interne din clubul din Primera Division. „Aceasta mutare urmareste sa aduca linistea la Valencia. Mai important decit obtinerea actiunilor este faptul ca acest schimb va aduce stabilitate clubului“, a spus Juan Soler.

Jaime Orti va ramine presedintele clubului, in timp ce Juan Bautista Soler va deveni vicepresedinte. Cei doi au luat decizia imediata de a-l demite pe directorul sportiv al gruparii, Jesus Garcia Pitarch, care a avut multe conflicte publice cu Rafa Benitez, el fiind considerat principalul vinovat pentru decizia tehnicianului de a parasi gruparea spaniola.

Valencia a ajuns la un acord cu fostul antrenor al echipei Chelsea Londra, Claudio Ranieri, care urmeaza sa preia echipa pe care a mai pregatit-o in perioada 1997-1999, dupa ce isi va incheia conturile cu gruparea de pe „Stamford Bridge“.

Viitorul lui Rafael Benitez este inca incert

Benitez, despre care se crede ca a primit mai multe oferte din Europa, este asteptat sa ocupe locul vacant al formatiei din Premier League, Liverpool. Cu toate acestea, Benitez a declarat ca inca mai asteapta o oferta concreta din partea unuia din cluburile care s-au intersat de el. „Exista interes din partea mai multor cluburi, dar nimic mai mult. Agentul meu, Manuel Garcia Quilon, mi-a spus ca nu exista inca nimic concret din partea nici unuia din aceste cluburi. Cind agentul meu va fi analizat toate ofertele, mi le va prezenta si vom decide daca vreuna dintre ele este destul de convingatoare“, a spus Benitez, cel mai titrat antrenor spaniol al momentului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS