17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Gane si alti trei jucatori de valoare“

„Gane si alti trei jucatori de valoare“

Cind Mircea Rednic a declarat ca va miza in continuare pe 80 la suta din lotul actual, se baza pe aducerea jucatorilor cu care se afla in contact clubul craiovean. Week-end-ul trecut a fost unul de foc in privinta transferurilor la Universitatea, presedintele Badea si antrenorul Rednic avind sarcina de a negocia cu mai multi fotbalisti aflati pe lista de transferuri intocmita inca dinaintea incheierii campionatului. Chiar si la banchetul organizat vineri seara, Rednic a „inrosit“ telefonul mobil, neincetind discutiile cu eventualii jucatori pasibili de a deveni alb-albastri. Miercuri, clubul Universitatea a anuntat o conferinta de presa in care vor fi prezentate transferurile reusite, „Puriul“ fixind pentru miine termenul limita pentru parafarea unor intelegeri cu jucatorii cu care se negociaza.

Gane a aminat plecarea lui Rednic in Belgia

Ionel Tersinio Gane este unul din jucatorii preferati ai „Puriului“, dar pe care n-a reusit sa-l transfere nici cind era la Rapid sau in Arabia Saudita si, chiar daca el s-a prezentat recent la un antrenament al Universitatii, aducerea sa in Banie este la fel de anevoioasa. Gane vrea sa dea un raspuns clar pe 15 iunie, fiind in tratative si cu cluburi din Tara Cantoanelor, dar „Puriul“ doreste sa-l convinga zilele acestea sa semneze cu Universitatea. „Nu vreau sa parasesc tara pina cind Gane si alti trei jucatori de valoare nu vor semna cu noi“, a spus ieri Rednic, care si-a aminat plecarea in Belgia, pentru miine-seara, drumul urmind sa fie parcurs cu masina.

„Noi am incercat de mai mult timp sa-l convingem pe Gane sa revina acasa, dar el ne-a cam dus cu vorba, fiind in discutii si cu niste echipe din Elvetia. La Craiova vor fi adusi doar fotbalisti care isi doresc sa apere culorile acestui club si sa faca performanta“, a precizat presedintele Pavel Badea in privinta transferului lui Gane.

In aceeasi situatie cu Gane se afla si Dorel Mutica, fostul stelist, coechiper cindva cu Mircea Rednic in linia defensiva a Rapidului, asteptind raspuns de la citeva echipe germane din ligile inferioare. Totusi, „Mutamba“ nu reprezinta o prioritate pentru clubul oltean, care vizeaza in principal intarirea compartimentului ofensiv.

Nu i-a vrut pe Cocis si Florescu

Inca de cind a venit la Universitatea, Mircea Rednic a parut interesat de tinerii jucatori de la Universitatea Cluj, numele cele mai vehiculate fiind: Cocis si Florescu. Ambii au fost aproape de a semna cu Dinamo, dar, pe parcurs, s-a interferat si Steaua in discutii. „Nu ma intereseaza Cocis si Florescu. Eu doream alti jucatori de la Cluj si cred ca voi reusi sa-i aduc“, a spus Rednic, a carui intentie se pare ca se indreapta spre alti doi tineri talentati ai „sepcilor rosii“: D. Codreanu si Al. Pacurar.

Nu da vrabia din mina pe cioara de pe gard

Pentru completarea liniei ofensive, Rednic a mai discutat si cu Silvasan, de la „Poli“ AEK, Vrajitoarea si D. Stan, ambii de la FC Oradea, Costescu, de la Petrolul, dar acestea par doar variante de rezerva. Dar, pina cind nu se vor rezolva transferurile dorite, Universitatea nu se va desparti de actualii componenti ai lotului care nu mai fac parte din planurile antrenorului: Tataru, Craciunescu, Miclea, Stinga, Preda, Iordache, Cl. Tudor, Stoianof si Ungureanu. „Pe multi dintre ei o sa-i trimitem la echipa-satelit, pe care o vom alege intre CSM Resita si UFC Electro, iar altii vor fi imprumutati la echipe din prima divizie sau la FC Craiova“, a afirmat antrenorul Universitatii in legatura cu viitoarea destinatie a „disponibilizatilor“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS