9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUniversitatea incheie sezonul in „Cotroceni“

Universitatea incheie sezonul in „Cotroceni“

In urma cu doi ani, jucatorii lui Netoiu i-au invins pe „bancari“, ajutindu-i astfel pe dinamovisti sa cistige campionatul

FC National – „U“ Craiova

• Stadion: „Cotroceni“, ora 17.00 (Prima TV, in direct).

• Formatii probabile

FC National: M. Popa – P. Marin, Fl. Moldovan, McKain, Panc – Ghindeanu, Olah, Caramarin, G. Coman – O. Chihaia, I. Savu. Antrenor: Cosmin Olaroiu.

Universitatea: Guso – Daouda, Papura, Moti – Bolohan, Bundea, Murgan, Lutu, Preda – Borbely, Vigariu. Antrenor: Mircea Rednic.

• Vor arbitra: A. Helesteanu – O. Sovre, C. Tripa.

• Observatori: V. Alexandru, M. Nesu.

De la etapa finala a Diviziei A se mai asteapta doar stabilirea ultimelor doua retrogradate, meciul FC National – Universitatea nemaiavind implicatii majore, poate decit in configuratia finala a clasamentului. In contrast, acum doua sezoane, cind cele doua formatii s-au intilnit tot in ultima etapa, pe „Ion Oblemenco“, victoria Universitatii ducea titlul in „Stefan cel Mare“, chiar daca suporterii olteni si-au dorit pentru prima data in viata ca Universitatea, pe care nu o mai percepeau ca fiind echipa lor, sa piarda.

Alb-albastrii incheie astazi un sezon bun, daca este sa comparam locul 4, pe care se afla acum, cu pozitiile pe care le-au ocupat in editiile precedente de campionat, dar au nevoie cel putin de un rezultat de egalitate pentru a fi siguri ca vor termina linga podium. Ajunsa la un moment dat la -5 in clasamentul „adevarului“, Stiinta si-a revenit si a trait, pret de citeva runde, cu gindul la cupele europene, dar meciul din „Groapa“ a fost decisiv in ratarea sansei care se ivise. Universitatea nu si-a dezmintit nici de aceasta data reputatia de „masina de tocat antenori“, Cirtu, Badea, Napoli si Rednic fiind, pe rind, sub tensiunea proverbiala a acestui post la Craiova.

De partea cealalta, „bancarii“ se pling de vreo citiva ani de precaritatea situatiei materiale, dar au dispus mereu de jucatori buni si au avut evolutii surprinzatoare in campionat, iar situatia nu s-a schimbat nici in sezonul actual. La inceputul returului, Olaroiu a arbitrat lupta pentru titlu, invingind Rapid si Dinamo, pe atunci contracandidate in lupta pentru primul loc, iar, la un moment dat, Nationalul s-a vazut pretendenta la locul al treilea, care putea asigura un loc in Cupa UEFA. Pe final de sezon insa, formatia din Parcul cu Platani s-a prabusit, inregistrind cinci insuccese consecutive, pe care „Oli“ spera sa le razbune astazi, cu o victorie impotriva Universitatii. Dupa ce au lipsit saptamina trecuta, cind a fost semnalat un noncombat din partea „bancarilor“ la Bacau, Fl. Moldovan, Chihaia si G. Coman vor reveni printre titulari, iar capitanul echipei, Caramarin, ar putea evolua pentru ultima oara in tricoul verde al Nationalului, el fiind foarte aproape de un transfer la o alta echipa.

In tur, „interimarul“ Pavel Badea isi incheia mandatul pe banca Universitatii cu o victorie in fata Nationalului, singurul gol fiind marcat in debutul partidei de Jeremy Njock, suspendat pentru meciul de astazi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS