6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVreau sa fac performanta la Craiova“

Vreau sa fac performanta la Craiova“

„• Chiar daca Giovanni Becali a demisionat ieri de la Rapid, antrenorul Universitatii este hotarit sa nu accepte oferta giulestenilor si a promis ca va ramine cel putin un an in Banie • „Puriul“ asteapta raspunsul mai multor jucatori din campionatul intern, carora le-a propus sa vina la echipa olteana

Cu contractul in masina

– Domnule Rednic, acum ca Giovanni Becali si-a dat demisia de la Rapid, va mentineti decizia de a ramine antrenorul Universitati?

– Nu are legatura decizia pe care am luat-o eu cu demisia lui Becali. Am in masina contractul propus de Rapid, in valoare de 160.000 de dolari pe an, dar cu prime de obiectiv si restul poate depasi 200.000 de dolari. Pot sa-l semnez in orice moment, dar vreau sa ramin la Craiova, pentru ca am promis ceva si vreau sa ma tin de cuvint. Ati vazut ce s-a intimplat cu altii care s-au purtat urit cu mine si i-a batut Dumnezeu. Au stricat intr-o jumatate de an tot ceea ce am cladit eu.

– Nu l-ati iertat nici acum pe George Copos?

– Nu mai sint suparat, dar nu este o rana care se inchide usor. Am adus patru trofee in Giulesti si n-am mai fost bun. Am vazut ca domnul Copos a declarat ca-i pare rau de ceea ce s-a petrecut in toamna, dar eu n-am discutat acum cu dinsul, ci doar cu Dinu „Vama“. Rapidistii nu sint singurii care ma regreta. Si cei de la Bacau m-au sunat si mi-au spus ca m-ar vrea inapoi si ca au inteles ce am vrut sa fac eu acolo. Oricum, daca George Copos investea in jucatori 1.700.000 de dolari, cum a facut dupa ce am plecat eu, cine stie, poate eram in locul lui Porto acum. Pai cind l-am adus pe Lutu, am dat bani eu si cu Dinu Gheorghe, iar abia apoi i-am primit inapoi.

– Veti incerca si la Craiova aducerea unor jucatori de genul lui Ziyati si Godfroid?

– Chiar luni plec in Belgia si voi aduce doi jucatori de acolo in care imi pun mari sperante. Cind l-am adus pe Ziyati, el era intr-o pasa proasta la Antwerp, iar Godfroid era rezerva la Standard, dar eu nu-l uit nici pe Bisconti, pe care Copos nu l-a mai dorit si acum joaca titular in nationala Belgiei.

Luni vor semna cu Universitatea citiva jucatori din tara

– Au contat in hotarirea pe care ati luat-o si mesajele suporterilor de la ultimul meci?

– Cum sa nu? Dar nu numai mesajele, ci intreaga atmosfera pe care am avut-o. M-am simtit foarte bine primit, lumea netinind cont deloc de faptul ca sint practic un strain de Craiova, eu avind performante cu echipele rivale: Dinamo si Rapid. Asa ca vreau sa ramin pentru a reusi ceea ce am facut si la Rapid.

– Se vehiculeaza transferurile lui Mutica, Sabin Ilie sau Gane. Cit de aproape sint de Craiova ?

– Am discutat cu ei, le-am propus sa vina sa lucreze cu mine, dar astept sa-mi dea un raspuns, pentru ca poate mai au si alte oferte. Pina luni, cind voi pleca in Belgia, vor semna sigur citiva jucatori din tara, ca sa stim deja pe ce ne bazam.

– Pe cine veti da afara dupa meciul cu National?

– Vor fi trei-patru jucatori la care am sa renunt cu siguranta. Eu nu-i dau afara, dar am sa-i anunt la finalul campionatului ca nu am nevoie de ei pentru ceea ce vreau sa fac anul viitor. Sint jucatori care au facut prea repede saltul de la Divizia C si au contracte de 30.000 de dolari pe an, in timp ce Moti, de exemplu, primeste doar 500 de dolari pe luna! Nu trebuie sa se supere respectivii jucatori, fiindca asa e in fotbal. Si eu am fost dat afara de la Rapid de Iordanescu, dupa ce am fost om de baza doi ani, cind era antrenor Lucescu.

Daouda si Njock au un viitor incert in Banie

– Va ginditi sa renuntati si la vreun jucator strain?

– Nu stiu inca acest lucru, dar am sa port o discutie cu Njock si cu Daouda. Nu este posibil ca jucatori straini, veniti pe contracte mari, sa rateze din doi metri asa cum au facut-o McBreen si Njock. Strainii trebuie sa fie cei mai buni jucatori din echipa, exemple pentru ceilalti, deoarece primesc cei mai multi bani. Asa eram si eu la Standard si imi era rusine daca se ridicau vreodata alti jucatori autohtoni peste prestatia mea. De jucatorii pe care-i aduc vreau sa raspund personal, ca sa nu zica cineva ca s-au dat banii degeaba pe ei.

– Ce contracte vor avea noii jucatori?

– Pentru sezonul viitor vom avea un sistem de premiere in functie de rezultate si indeplinirea obiectivului, la fel cum se intimpla la echipele din Bucuresti. Trebuie sa-i rasplatim pe fotbalisti in functie de performante. Pot spune ca noi sintem cu primele si contractele la zi, iar Dinamo, echipa campioana, mai are restante la jucatori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS