16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEchipa din Banie a obtinut locul patru

Echipa din Banie a obtinut locul patru

La sfirsitul saptaminii trecute, la Constanta, a avut loc prima etapa a Campionatelor Nationale de spada, individuale si pe echipe, rezervate seniorilor. Daca in competitia individuala spadasinii din Banie nu au reusit sa se evidentieze, cea mai buna clasare obtinind-o Alin Zbircia (locul cinci), la echipe acestia au terminat concursul pe locul patru.

Desi au avut de infruntat formatii puternice, cei cinci craioveni care au tras pentru CSM – LPS „Petrache Triscu“ au reusit sa cistige trei din cele sapte meciuri programate. Oltenii s-au impus in fata celor de la CSM Tirgu Mures (scor 45-31), CSS II Satu Mare (45-23) si Farul Constanta (45-41), pierzind cu Steaua (39-45), Crisul Oradea (44-45), ANEFS Bucuresti (38-45) si CSS I Satu Mare (37-45).

Spadasinii din echipa CSM-LPS care au urcat pe plansa au fost: Alin Mitrica, Alin Zbircia, Catalin Sandu, Silviu Florescu si Madalin Popescu. Acest rezultat a fost considerat drept unul foarte bun de catre antrenorul emerit Dumitru Popescu, deoarece echipa CSM-LPS ramine in cursa pentru medalii, urmind sa se mai dispute inca doua etape.

Dupa incheierea Campionatelor Nationale, cei 42 de spadasini au urcat pe plansa si in cadrul „Memorialului Paul Calin“, editia a opta, concurs dotat cu Cupa „Farul“. Si in aceasta competitie, craioveanul Alin Zbircia s-a remarcat, clasindu-se pe locul trei, primii opt sportivi fiind premiati de familia fostului scrimer.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS