17.9 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Ma intristeaza gindul ca voi juca ultima data fotbal“

„Ma intristeaza gindul ca voi juca ultima data fotbal“

Nascut pe 10 iunie 1967, Pavel Badea a debutat in Divizia A in urma cu 20 de ani, intr-un meci Universitatea – CS Tirgoviste. A evoluat la Universitatea (1984-1992, 1995 si 2002-2004), Lausanne Sport (1992-1995), Samsung Blue Wings (1996-1999), Bellmare Hiratsuka (1999-2000), Kashiwa Reysol (2000-2001), Avispa Fukuoka (2001) si Extensiv (2001). A jucat de noua ori in echipa nationala, pentru care a inscris doua goluri. A cistigat eventul cu Universitatea, in 1991, titlul in Coreea de Sud, cu Samsung, in 1999, si Cupa Japoniei, cu Kashiwa, in 2001.

– Ce sentiment te incearca inaintea ultimei aparitii ca fotbalist ?

– Sint cuprins de tristete cind ma gindesc ca va fi ultimul meu meci, pentru ca perioada in care esti jucator activ este cea mai frumoasa, iar cind treci la oricare alt statut in aceasta lume a fotbalului, te simti trist. Pe de alta parte, sint mindru de ceea ce am relizat in acesti 20 de ani de cariera.

– Crezi ca mai puteai juca daca nu treceai pe banca tehnica, iar apoi in fotoliul de presedinte ?

– Mai puteam continua o perioada, de asta sint sigur. Nu-mi pare rau insa ca am renuntat, deoarece am plecat de la ideea ca trebuie sa te retragi atunci cind lumea spune despre tine ca mai puteai juca, decit mai tirziu, cind anumite voci pot spune ca trebuia sa fi renuntat mai demult.

– Cum ti-ai imaginat ultimul meci din cariera ?

– Mi-am dorit sa-mi fac retragerea in ultimul meci pe „Ion Oblemenco“ din acest campionat si s-a nimerit sa jucam cu Steaua. Nu stiu cind voi intra pe teren, acest lucru depinde de antrenorul echipei, dar probabil voi evolua un sfert de ora la finalul meciului, pentru ca nu sint pregatit din punct de vedere fizic sa joc de la inceput. Sper sa fie o retragere frumoasa.

– Ai jucat peste 250 de meciuri pentru Craiova. Crezi ca, in actualele conditii, mai poate vreun jucator sa acumuleze atitea prezente ?

– Eu am jucat 260 de meciuri pentru Universitatea si am inscris 52 de goluri, in conditiile in care am evoluat si noua ani peste hotare. Este putin probabil ca, in prezent, sa mai joace cineva atitea partide pentru Universitatea, deoarece jucatorii tineri se gindesc sa plece in strainatate, iar clubul nu poate sa opreasca un fotbalist sa cistige de 10-15 ori mai mult la un club de valoare.

– Dupa ce ai renuntat la functia de antrenor in iarna, te gindesti sa revii la aceasta meserie ?

– In primul rind nu am renuntat eu, ci am fost dat afara de Adrian Mititelu. Apoi, nu stiu ce voi face in viitor, in fotbal totul este relativ… Asta-iarna am avut oferte de a antrena, dar am decis ca e mai bine sa ramin linga Universitatea Craiova si sa ajut clubul din functia pe care o am si acum.

– In acest sezon ai fost jucator, antrenor si presedinte la Universitatea. Crezi ca echipa putea mai mult ?

– Este adevarat, le-am facut cam pe toate anul acesta…Ceea ce a reusit Universitatea in sezonul care se va incheia curind este de bun augur, adica sa termine, dupa opt ani, pe un onorant loc patru, mai ales ca anii trecuti ne-am cam batut tot timpul pentru evitarea retrogradarii. Important este sa continue aceasta ascensiune.

– Ce-i trebuie Universitatii pentru a se bate la titlu anul viitor?

– Cred ca are nevoie de o organizare mai buna, un management adecvat unei lupte cu echipele din Bucuresti si, nu in ultimul rind, jucatori de valoare. De aceea ne propunem sa aducem in vara aceasta cel putin „doi fotbalisti si trei jucatori“. De fapt, la Craiova vor ramine doar cei care isi doresc trup si suflet sa faca performanta la acest club.

– In final, inca o data intrebarea care ii „seaca“ pe olteni in ultimele saptamini: ramine Rednic ?

– Rednic are contract cu Universitatea inca un an de zile si nu-i dam voie sa plece sub nici un chip. Planurile pentru sezonul viitor le-am facut impreuna si vom continua la fel.

Japonezii nu l-au uitat

Pavel Badea a fost vizitat ieri, la sediul clubului, de sase japonezi, care il cunosteau din perioada cind evolua la Fukuoka. Aflati in trecere prin Craiova, in traseul lor care vizeaza un tur al Romaniei, niponii au dorit sa se intereseze de activitatea lui Pavel Badea ulterioara plecarii sale din „Tara Soarelui Rasare“ si au fost primiti de presedintele oltean, care le-a daruit fanioane cu insemnele clubului si s-a fotografiat cu acestia. De asemenea, despre activitatea lui Badita s-a interesat si agentia de presa NiponTimes, care a solicitat date pentru realizarea unui reportaj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS