29.5 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăSport„De cind a venit Rednic, am avut cele mai bune evolutii din cariera mea“

„De cind a venit Rednic, am avut cele mai bune evolutii din cariera mea“

Alin Vigariu a inscris golul victoriei Universitatii la Oradea, fiind si cel mai bun jucator de pe teren. Mijlocasul de 24 de ani parcurge cea mai buna perioada din cariera sa si afirma ca acest lucru se datoreaza increderii pe care i-a acordat-o antrenorul Mircea Rednic. In urma cu o saptamina „Viga“ si-a prelungit contractul cu Stiinta pina in vara anului 2007, urmind sa cistige 30.000 de dolari pe sezon.

– Aline, ai fost eroul de la Oradea, ai avut o bara si ai punctat decisiv pentru victorie… Cum a fost ?

– Mai usor cu laudele. Am inscris si eu un gol si gata sint erou… Ma bucur de reusita, dar cel mai important este ca am scapat de seria remizelor din ultima vreme si ca putem aborda cu un alt moral meciul cu Steaua, fiindca se stie ce inseamna o astfel de infruntare pentru noi, oltenii. La Oradea nu a fost un meci usor, chiar daca gazdele erau cu un picior in Divizia B, dar noi l-am abordat serios si ne-am indeplinit scopul: cele trei puncte puse in joc.

– Recent ti-ai prelungit intelegerea cu Universitatea. Te-a impulsionat acest lucru ?

– Mi-am dorit sa ramin la Universitatea, la fel si conducerea clubului, asa ca ne-am inteles fara probleme pentru prelungirea contractului. Nu m-au interesat alte oferte, deoarece vreau sa demonstrez ca pot confirma la echipa mea de suflet. Sper sa am continuitate in evolutii, fara sa repet oscilatiile din trecut, dar trebuie sa mi se acorde si incredere pentru a reusi acest lucru.

– Ce contributie a avut Mircea Rednic la cresterea ta in joc ?

– De cind a venit nea Mircea la Craiova am avut cele mai bune evolutii din cariera. Este un antrenor deosebit, discuta cu fiecare jucator in parte, incearca sa ne inteleaga. Cel mai important este ca mi-a gasit pozitia in teren pe care dau cel mai bun randament, pentru ca in ultimele sezoane cred ca am jucat pe toate posturile, cu exceptia celor de fundas central si portar. Este normal ca atunci cind un antrenor cere totul de la un jucator sa-l si foloseasca pe postul cel mai potrivit.

– Plesan a prins nationala si este aproape de a semna cu Ajax Amsterdam. Pe cind si Alin Vigariu in „tricolor“ ?

– Ma bucur pentru ascensiunea lui Mihaita si ii urez sa-si indeplineasca visul, acela de a ajunge la o formatie de renume, precum Ajax. Sper si eu sa ajung sa joc in echipa nationala, dar numai de mine depinde acest lucru, deoarece consider ca acum exista la Universitatea un mediu favorabil performantei, iar daca echipa se bate pentru primele locuri vin si convocarile la nationala, dar si ofertele de peste hotare.

– Crezi ca Universitatea se poate bate pentru titlu in sezonul viitor cu actualul lot de jucatori ?

– De ce sa nu putem? Cred ca toata lumea a vazut cresterea din jocul nostru de cind a venit Mircea Rednic, dar pentru o lupta crunta, asa cum este cea pentru prima pozitie, trebuia ca toata lumea sa fie capacitata in acest sens si ma refer la conducerea clubului, antrenori, jucatori, suporteri. Daca vom trage cu totii in aceeasi directie, atunci ne putem bate pentru titlul de campioana.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS