21.2 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Nu l-am putut controla pe Lucescu!“

„Nu l-am putut controla pe Lucescu!“

Incercind sa-si ascunda propriile erori, oficialii clubului Besiktas Istanbul au inceput sa dea vina pe Mircea Lucescu pentru esecul din editia de campionat recent incheiata, in care „vulturii“

s-au clasat pe locul al treilea, ratind astfel participarea in sezonul viitor al Ligii Campionilor. Diriguitorii gruparii din Istanbul au capatat glas numai dupa ce Lucescu a demisionat, la inceputul saptaminii trecute, de la conducerea tehnica a echipei Besiktas, el semnind un contract cu gruparea ucraineana Sahtior Donetk. Gruparea „vulturilor“ a scapat astfel de plata unor daune in valoare de patru milioane de dolari, pe care ar fi trebuit sa le achite antrenorului roman in cazul in care l-ar fi demis.

„Nu trebuia sa vorbeasca in numele clubului“

Husnu Gureli, vicepresedintele clubului Besiktas, a spus ca cea mai mare greseala a conducerii gruparii „vulturilor“ a constat in faptul ca nu a reusit sa il controleze pe antrenorul Mircea Lucescu. „Cea mai mare greseala a noastra a fost ca nu am reusit sa il controlam pe Lucescu. Nu ar fi trebuit sa il lasam pe Lucescu sa vorbeasca in numele conducerii clubului. El a lasat impresia ca reprezinta clubul Besiktas prin declaratiile pe care le-a facut“, a spus Gureli.

„Am fost prea politicosi cu Luca“

Desi jucatorii nu au mai fost platiti de aproape o jumatate de an, Gureli a spus ca gruparea din Istanbul a fost bine condusa din punct de vedere economic, dar a avut probleme in plan sportiv. „Nu am putut impiedica declansarea unei crize din punct de vedere sportiv. Lucescu a spus lucruri pe care nu avea dreptul sa le declare. Ar fi trebuit sa isi vada de treaba lui si sa vorbeasca pe teren. El ar fi trebuit sa isi cunoasca drepturile si responsabilitatile. Am fost prea politicosi cu Luca. Acum totul s-a intors impotriva noastra si trebuie sa platim factura“, a adaugat Gureli.

„Antrenorul nu a vrut sa cumparam jucatori“

Husnu Gureli a mai spus ca a incercat, impreuna cu un alt oficial al clubului, Ibrahim Altinsay, sa il convinga pe Lucescu, in pauza competitionala, sa achizitioneze citiva jucatori. „Nu am reusit sa il convingem.

I-am mai spus lui Lucescu: «Sa achizitionam un jucator strain bun!». Liga Campionilor era foarte importanta pentru mine. Daca s-ar fi facut ce doream, am fi format o echipa care ar fi ajuns intre primele patru formatii din Europa. Nu am reusit acest lucru“, a spus Gureli.

Oficialul turc a „uitat“ sa precizeze ca Lucescu nu a fost de acord cu achizitionarea de jucatori tocmai pentru ca gruparea „vulturilor“ se afla in criza financiara si nu isi putea permite sa cheltuiasca pe transferuri, mai ales ca propriii fotbalisti erau neplatiti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS