23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDaca fotbalisti nu sint, nimic nu e...

Daca fotbalisti nu sint, nimic nu e…

„U“ Craiova – FC Arges 0-0

• Stadion „Ion Oblemenco“, spectatori 9.000.

Universitatea: Guso – Daouda, Papura, Moti – Vigariu (’67, Miclea), Plesan, Bundea, Lutu (’67, Ungureanu), Preda (’84, Stoianof) – Njock, Borbely. Antrenor: Mircea Rednic.

FC Arges: D. Coman – Marincau, D. Radu, M. Radu – Chita, Kubik, E. Dica (’88, R. Marta), Prepelita (’71, Ad. Ionescu), Baicu – C. Tanasa, Nastasie (’90, Jovanovic). Antrenor: Ion Moldovan.

• Au arbitrat: A. Constantin – T. Constantinescu, N. Mavrodin.

• Observatori: V. Alexandru, C. Gheorghe.

• Cartonase galbene: Plesan, Moti / Chita, Kubik, E. Dica, D. Radu.

Nici rece, nici calda, dar mai curind rece – cam asa s-ar putea caracteriza ultimele patru rezultate de egalitate ale Universitatii.

Dupa succesele obtinute in meciurile de inceput ale mandatului Rednic, au urmat o serie de remize care ne-au indepartat de locul trei, cel care ne-ar fi dat speranta de o eventuala participare in Cupele Europene (preliminariile UEFA).

Nici simbata oltenii n-au reusit sa cistige, evoluind destul de salciu, desi ocazii si-au creat destule. Njock si Borbely n-au reusit sa-l invinga pe Coman, iar arbitrul a anulat un gol al lui Papura si n-a acordat un penalti (fault asupra lui Njock). Dar echipa n-a mai avut stralucirea din meciurile cu Rapid, Dinamo si Petrolul. Ce s-a intimplat cu Universitatea in aceste ultime patru etape de campionat? Cred ca nimic anormal, nimic strain de fenomenul fotbal. Numai cu entuziasm nu se poate face performanta, ci si cu jucatori de valoare, asa cum a tot cerut Sorin Cirtu, si acum Mircea Rednic. Nu stim cit de vinovat e numai McBreen, iata, sacrificat nu prea elegant, sau Borbely si Njock…

Costica Stefanescu, fostul capitan al „Craiovei Maxima“, prezent simbata la meci, a spus-o transant: „Echipei ii trebuie niste jucatori de certa valoare“. De aici trebuie pornit totul pentru ca obiectivele sezoanelor urmatoare, adica accederea in Cupele Europene, sa devina realitate, nu numai declaratii conjuncturale…

In mass-media a aparut o declaratie potrivit careia patronul Dinel Staicu ar fi spus ca va plati oricit pentru ca Rednic si Badea sa aduca la Craiova ce fotbalisti vor…

P.S. Nu sint de acord cu sloganul unui grup de suporteri care a scandat, la un moment dat (prin minutul 80): „Fara blaturi!“. Daca sloganul anterior – „Jucati fotbal!“ – isi avea „acoperire“, ca sa zicem asa, asa-zisa acuzatie de noncombat in meciul cu FC Arges pare o pura aiureala.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS