20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTrica a cucerit Cupa Bulgariei

Trica a cucerit Cupa Bulgariei

Fostul jucator al Universitatii, Eugen Trica, a cistigat Cupa Bulgariei cu Litex Loveci, echipa la care evolueaza de doua sezoane. Litex s-a impus in finala cu TSKA Sofia la loviturile de departajare, cu 4-3, la capatul timpului regulamentar scorul fiind egal 2-2. Formatia lui Trica a deschis scorul prin Jivko Jelev (’38), dar peste numai trei minute a ramas in inferioritate numerica din cauza eliminarii brazilianului Tiago Silva. In partea a doua, TSKA a revenit, egalind prin Joao Carlos (’57), preluind apoi conducerea gratie reusitei lui Emil Gargorov (’72). In fata a 15.000 de spectatori, marocanul Murad Hdioued a adus egalarea pentru Litex, cu putine minute inainte de expirarea timpului regulamentar.

La loteria penaltiurilor, diferenta au facut-o portarii, care au reusit sa pareze in total sapte lovituri de la 11 m. Zdravko Zdravkov, goalkeeper-ul formatiei din Loveci, s-a dovedit mai inspirat decit omologul sau, aparind patru penaltiuri, din sapte executate, in timp ce Stoian Kolev a parat trei.

Eugen Trica, prezent toate cele 120 de minute pe teren, a transformat penultima lovitura de departajare al lui Litex, victoria fiind adusa de acelasi Hdioued, care egalase pe finalul meciului, ducindu-l in prelungiri. Litex Loveci isi trece astfel Cupa Bulgariei in palmares pentru a doua oara, dupa trofeul cucerit in 2001. Fostul craiovean a afirmat, dupa cistigarea Cupei cu Litex Loveci, ca formatia bulgara are ca obiectiv si Supercupa. „Ne-am calificat in Cupa UEFA, am cistigat Cupa si speram sa luam si Supercupa. Lumea era fericita si de-abia astept sa ajung acasa“, a precizat Trica. Ultima data la Steaua, mijlocasul oltean este golgheterul lui Litex in editia de campionat 2003/2004, cu zece goluri marcate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS