20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCalificarea se joaca la Bucuresti

Calificarea se joaca la Bucuresti

HC Lignitul – Dinamo 26-26

HC Lignitul: Albici, Bichir, Radulescu, Mereuta – Cercel (1 gol), Mazilu, Eremia (1), Clenciu (5), Marin (4), Filip (8), Andries (4), V. Popescu, Mihoci (3), Ghira. Antrenor L. Andries.

Dinamo: Iordan, Strat – Purcarea (10), Cojocea (2), Skyba, Nicolae (1), Petrea (2), Jurca (2), Fortuneanu (2), E. Voica (3), Cozma (1), Armanu, Ustinov (3), B. Voica. Antrenor: I. Mocanu.

In primul joc al sferturilor de finala al Ligii Nationale, HC Lignitul a remizat pe teren propriu in fata dinamovistilor, pastrind sanse, minime ce-i drept, de a elimina echipa bucuresteana din lupta pentru titlu. Chiar si cu numeroase indisponibilitati, gorjenii au profitat de criza de forma a oaspetilor si au dominat jocul, victoria fiind „arbitrata“ de decizia cuplului Nica – Barbu, care a anulat un gol tirgujienilor in ultimele secunde de joc.

Elevii lui Andries au dominat intilnirea, avind initiativa pe tabela de marcaj majoritatea timpului de joc. Dupa foarte mult timp, gorjenii au condus la pauza la o diferenta de trei goluri, 15-12, principalele atuuri fiind apararea agresiva si paradele veteranului Gore Albici. Cu Eremia folosit in premiera pivot si antrenorul jucator Andries inter dreapta, gazdele au gasit drumul spre poarta lui Iordan prin suturile de pe picioare printre masivii aparatori ai oaspetilor, dar si recuperarile defensive urmate de contraatac au avut un rol important in economia partidei. Cea mai mare diferenta de scor s-a inregistrat dupa saisprezece minute de joc, 10-6 in favoarea oltenilor.

Partea secunda a inceput prost pentru gazde, dinamovistii recuperind cele trei goluri de la pauza si chiar au preluat conducerea, beneficiind de cele opt minute fara gol ale adversarilor. Din fericire pentru cei din Tirgu Jiu, intre buturi s-a aflat acelasi Gore Albici, care a mai contribuit si in partea secunda cu opt parade la rezultatul de egalitate. Ultimele patru minute ale meciului au fost de infarct. Cu trei minute inaintea fluierului final, antrenorul Andries si-a „tradat“ colegii din teren ratind o repunere pe contraatac, un posibil gol ridicind diferenta la doua goluri in favoarea lor. Imediat, ocazia s-a razbunat prin golul lui Ustinov, scorul devenind egal 26-26. Lignitul a beneficiat de atac si golgheterul Filip, cu opt goluri in acest meci, a sutat peste poarta, in timp ce elevii lui Ion Mocanu s-au lovit de opozitia lui Albici. Bara s-a opus la sutul cu efect al lui Mihoci, iar in ultimele secunde de joc, rezultatul de egalitate a fost preferat de catre brigada de arbitri, care a anulat un autogol al lui Voica.

Andries: „Am realizat un meci bun“

Antrenorul oaspetilor, Ion Mocanu, s-a declarat multumit de rezultat, comentind cu ironie faza care putea decide infringerea echipei sale: „Sincer sa fiu, nu am vazut bine faza, pentru ca imi batea toba in cap“. Mocanu a pus rezultatele din ultima vreme ale formatiei sale pe seama unei caderi psihice a jucatorilor cauzata de presiunile din afara exercitate de catre conducere si sponsori pentru realizarea obiectivului, cistigarea campionatului. „Lignitul a avut sapte jucatori accidentati si au facut un meci bun astazi. Au condus o echipa cu pretentiile noastre. Ceva se intimpla la Dinamo, jucatorii au cazut psihic, se rateaza foarte mult. A fost prea mare presiunea din afara“, a spus Ion Mocanu.

La rindul sau, Liviu Andries a fost multumit de jocul facut de Lignitul, considerind ca echipa gorjeana are sanse destul de mici sa o elimine pe Dinamo: „Ne pregatim pentru meciul cu Piatra Neamt. Va fi greu sa o eliminam pe Dinamo. Ma asteptam la un meci bun si l-am realizat.“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS