22.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăSportDiana Mocanu a ratat calificarea la Olimpiada

Diana Mocanu a ratat calificarea la Olimpiada

• Dubla campioana olimpica de la Sydney a inregistrat cel mai slab timp al semifinalelor • Dragos Coman a cistigat medalia de bronz in proba de 400 de metri liber • Beatrice Caslaru s-a situat pe locul cinci la 400 de metri mixt

Inotatoarea Diana Mocanu a ratat calificarea in finala probei de 200 de metri spate din cadrul Campionatelor Europene de natatie de la Madrid, obtinind cel mai slab timp al semifinalelor.

Mocanu, dubla campioana olimpica la Jocurile Olimpice de la Sydney, nu a indeplinit baremul de calificare la JO de la Atena, care este de doua minute, 13 secunde si 58 de sutimi.

Bronz pentru Dragos Coman

In prima zi a Campionatelor Europene de natatie de la Madrid, sportivul roman Dragos Coman a obtinut medalia de bronz in proba de 400 de metri liber, clasindu-se pe locul al treilea in finala, cu timpul de trei minute, 49 de secunde si 52 de sutimi. Locul secund a fost ocupat de rusul Iuri Prilukov, care a obtinut un timp cu o sutime de secunda mai bun decit cel al lui Coman. Titlul de campion a revenit italianului Emiliano Brembilla, cronometrat in trei minute, 49 de secunde si 14 sutimi. Brembilla si-a pastrat titlul cucerit in 2002, la Berlin. Compatriotul sau Massimiliano Rosolina, detinatorul recordului mondial (trei minute, 43 de secunde si 49 de sutimi), a ocupat doar locul cinci.

Caslaru pe locul cinci

Proba feminina de 400 de metri mixt din cadrul competitiei de la Madrid a fost cistigata de inotatoarea ucraineana Jana Kloskova (patru minute, 32 de secunde si 58 de sutimi), urmata de maghiara Eva Risztov (patru minute, 40 de secunde si 34 de sutimi) si de slovena Anja Klinar (patru minute, 46 de secunde si cinci sutimi). Romanca Beatrice Caslaru s-a situat pe locul cinci, fiind cronometrata cu timpul de patru minute, 51 de secunde si 27 de sutimi.

Stafeta feminina de 4×200 de metri liber a acces in finala

Stafeta feminina de 4×200 de metri liber a Romaniei, compusa din Camelia Potec, Simona Paduraru, Larisa Lacusta si Beatrice Cislaru, s-a calificat ieri in finala Campionatelor Europene de natatie. Stafeta Romaniei, care a obtinut al treilea timp al semifinalelor, a fost cronometrata in opt minute, 13 secunde si 33 de sutimi. Cei mai buni timpi au fost obtinuti de Spania si Franta.

La rindul sau, inotatorul Cezar Badita a reusit calificarea in semifinalele probei de 200 de metri mixt, cu timpul de doua minute, patru secunde si 82 de sutimi. Badita a obtinut al 13-lea timp in serii. Din pacate, Felix Maestru a ratat calificarea in semifinalele probei de 100 de metri liber, reusind doar al 33-lea timp al seriilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS